Brukerinnstillinger for Kontaktperson

Ved å klikke på knappen Brukerinnstillinger i verktøylinjen har du mulighet til å tilpasse vinduet for kontaktperson etter dine behov. Du kan også velge Vis - Innstillinger - Bruker - Innstillinger per modul, og klikke Kontaktperson for å åpne innstillingene.

Vinduet består av fanekortene Standardoppsett, Kontaktpersoner og Fanekort.

Standardoppsett

I dette fanekortet kan du tilpasse registeret til din bruk. Du kan velge mellom tre forhåndsdefinerte innstillinger for hvilke felter og kolonner som skal vises.

Enkel: Forenkler skjermbildet mest mulig og viser kun påkrevde felter.

Normal: Viser standardfelter og -funksjonalitet.

Avansert: Viser alle tilgjengelige felter og mer funksjonalitet.

Velger du et av disse oppsettene, kan du i de neste fanekortene se hvilke felt og hvilken funksjonalitet som blir tilgjengelig.

Ønsker du å skreddersy vinduet selv, kan du gjøre det under Fanekort.

Kontaktpersoner

Standardverdi: Her kan du bestemme standardverdier som skal gjelde for nye kontaktpersoner som opprettes.

Du kan merke av om du ønsker at kontaktpersonen skal arve adresser fra kontakten og bestemme hvordan adresseendringer på kontakten skal påvirke kontaktpersonen.

Du kan også merke av dersom du ønsker å arve egendefinerte felt og gruppefelt fra kontakten og bestemme hvordan endringer av disse feltene på kontakten skal påvirke kontaktpersonen.

I tillegg kan du merke av hvis du ønsker at Vår ref. skal arves automatisk fra kontakten.

Annet: Av andre innstillinger for modulen kan du merke av om du ønsker å vise kolonne for mellomnavn, automatisk åpne kontaktpersonlisten ved åpning av kontaktpersonkortet og legge inn informasjon om bruker og tidspunkt når notat legges inn.

Kartoppslag: Velg standard leverandør for kartoppslag. Oppslagene gjelder funksjonene Vis kart og Vis reiserute fra kontaktperson. Du finner egen tilsvarende innstilling i brukerinnstillinger for kontakt. Les mer om kart i reiserute Vis kart og reiserute til kontakten.

Fanekort

Her kan du skreddersy hvilke fanekort som skal vises i kontaktpersonvinduet ved å markere fanekortene. Vi anbefaler at du fjerner markeringen for fanekort du ikke trenger, for å få et mest mulig oversiktlig vindu. Dersom du klikker på en av knappene i fanekortet Standardoppsett, vil innholdet her endre seg tilsvarende.

Under Annet kan du bestemme om summene på Tilbud, Ordre/Faktura og Innkjøp skal vises inklusiv mva.

Se også:

Kontaktperson

Brukerinnstillinger

Om organisering og vedlikehold av kontakter