Kontaktperson

I kontaktpersonmodulen kan du registrere informasjon om personer du er i kontakt med hos dine kunder og leverandører. Registrering av kontaktpersoner vil gjøre det enklere for deg å finne personen du skal snakke med/referere til i ulike situasjoner.

Kontaktpersonmodulen kan åpnes som en selvstendig modul ved å velge Vis, peke til Kontakt og klikke Kontaktperson, men det er også mulig å åpne modulen ved å dobbeltklikke på en kontaktperson tilknyttet en kontakt.

I øverste del av vinduet registreres kontaktpersonens navn i feltene Fornavn, Mellomnavn og Etternavn. Dersom du i brukerinnstillinger for kontaktperson har valgt at adressen på kontakten skal arves til kontaktpersonen, vil adressen allerede ligge her. Hvis du ønsker å registrere en annen adresse på kontaktpersonen, kan du gjøre det ved å skrive rett i adressefeltet eller klikke på knappen Adresse.

Brukerinnstillinger

I brukerinnstillingene kan du merke av for å Vise kolonne for mellomnavn, i fanekortet Kontaktpersoner under Annet.

I feltene for telefon, telefaks, mobil og e-post kan du registrere kontaktpersonens direktenumre og e-postadresse.

Du kan også sette inn et bilde av kontaktpersonen dersom det er ønskelig. Det gjøres ved hjelp av knappen Klikk for å legge inn bilde. Bildet kan være i JPG- eller BMP-format.

Annen informasjon som kan registreres om kontaktpersonen er initialer, stilling, tittel med tittel2 og titulering.

Tips! I innstillingen Adresseoppsett definerer du hvordan oppsettet av adresser, kontaktnavn og kontaktpersoner skal vises på alle rapporter. Innstillingen finner du under Vis - Innstillinger - Rapporter - Adresseoppsett.

Egendefinerte felter, Gruppe og Notatfeltet fungerer på samme måte som i selve kontaktkortet.

Ved å klikke på pilknappen til høyre for Opprette aktiviteter kan du opprette skreddersydde aktiviteter. Du bestemmer selv innholdet i aktivitetene og hvilke moduler aktivitetsmalene skal være tilgjengelige i ved hjelp av aktivitetsmaler.

Vis kart: Du kan få vist på et kart hvor en kontakt eller kontaktperson holder til. Kartet vil åpnes opp i et eget vindu. Forutsetter tilkobling til Internett.

Vis reiserute: Vise reiseruten til kontakten. Reiseruten tar utgangspunkt i din adresse. Forutsetter tilkobling til Internett.

Tips! Du kan velge kartleverandør for kart og reiserute i brukerinnstillinger for kontaktperson.

Klikk Skriv ut for å skrive ut kontaktspesifikke rapporter, for eksempel adresseetiketter. Et nytt vindu vil åpnes der du kan velge ønsket rapport og definere andre aktuelle innstillinger. Les mer i Om rapportmodulen.

Oppdater kontaktinformasjon: Tilleggsprodukt. Oppdaterer kontaktinformasjonen til kontakten.

Kontaktpersonen er knyttet til en hovedkontakt fra kontaktregisteret. Hvilke fanekort som vises i kontaktpersonmodulen avhenger av om hovedkontakten er kunde og/eller leverandør samt hvilke fanekort du i brukerinnstillinger har bestemt skal vises. Fanekortene er de samme som er beskrevet under kontaktregisteret, med unntak av fanekortet Annen info.

Se også:

Brukerinnstillinger for Kontaktperson

Endre verdier på et utvalg kontakter

Aktivitetsmaler

Kontaktoppfølging

Om organisering og vedlikehold av kontakter

Vis kart og reiserute til kontakten