Opprette en kopi i PDF-format

Dokumenter som er opprettet i MS Office kan dupliseres til PDF-format dersom ønskelig. Fordelen ved PDF-format er at innholdet i dokumentet ikke kan redigeres, noe som kan være spesielt hensiktsmessig ved utsendelse av f.eks. tilbud.

En annen god grunn til å konvertere dokumenter til PDF er at mange virksomheter er restriktive med hvilke filtyper de tillater åpnet innenfor sine nettverk. PDF-filer anses av de fleste som trygge filer og kan dessuten åpnes av alle mottakere uavhengig av operativsystem og programvare forøvrig.

PDF står for Portable Document Format og filformatet kan åpnes på alle maskiner som har installert Acrobat Reader.

Knappen Dupliser til PDF er tilgjengelig både fra dokumentlisten og fra dokumentkortet til hvert enkelt dokument.

Slik dupliserer du et dokument til PDF-format

1. Marker aktuelt dokument i dokumentlisten.
  2. Klikk Dupliser til PDF.

3. Lukk og lagre det nye dokumentkortet for filen i PDF-format.

PDF-filen vil nå ligge i dokumentlisten med filnavn og endelsen .pdf.

Merk! Knappen Dupliser til PDF er bare tilgjengelig for dokumenter som er opprettet.

Tips! Du kan skrive ut ulike poster fra systemet til e-post, for eksempel et tilbud eller en faktura. Programmet lager da automatisk et vedlegg til e-posten i PDF-format. Les mer i Om e-post i programmet.

Se også:

Dokumentliste

Egenskaper for dokumentkortet

Om dokumenter