Om e-post i programmet

Programmet inneholder funksjonalitet for å sende e-post til dine kontakter. Du kan for eksempel sende et tilbud, en ordre/faktura, eller en betalingspåminnelse på e-post til en kontakt. Rapportene i programmet kan også sendes på e-post. Ved å benytte funksjonene i programmet til å opprette og lagre e-post til og eventuelt fra dine kontakter, kan du få fullt utbytte av kundeoppfølgingsfunksjonaliteten i programmet. E-post knyttes til kontaktene, og du kan enkelt finne frem til korrespondansen senere.

Les mer i Kom i gang med e-post.

Systemadministrator: Innstillingene for e-post settes opp for hver enkelt bruker.

Programmet sender e-post via Microsoft Outlook®

Du må ha Microsoft Outlook/Outlook Express installert for å kunne sende e-post fra programmet. Du kan velge om du vil benytte Mamut som e-posteditor for å opprette og redigere utgående e-post, eller Outlook sin e-posteditor, der dette lar seg gjøre.

Merk! Skal du benytte noen del av integrasjonen med Outlook, ut over det å sende e-post, kan du ikke benytte Outlook Express. Se mer om Outlook-integrasjonen nedenfor.

Les mer i E-posteditoren i programmet.

Opprett e-post "der du er"

E-postfunksjonaliteten er integrert i store deler av systemet. Du kan for eksempel sende et tilbud, en ordrebekreftelse eller en faktura direkte fra systemet som e-post. Eller du kan opprette en ny e-post direkte fra for eksempel kontaktkortet, prosjektregisteret eller ansattregisteret. Du kan også velge å skrive ut rapporter til e-post, samt sende dokumenter.

Skriv ut rapporter som e-postvedlegg (PDF)

Du kan skrive ut til e-post. Velger du for eksempel å skrive ut en faktura til e-post, vil programmet automatisk konvertere utskriften til PDF-format og legge dette som vedlegg til en e-post til mottakeren. Et slikt PDF-vedlegg er lesbart for de aller fleste mottakere, og regnes blant de aller fleste som en sikker filtype.

Les mer i Skrive ut som e-postvedlegg.

Velg metode for standard e-postmottaker

I firmainnstillingene for kontaktoppfølging kan du velge metode for hvilken eller hvilke e-postadresser som skal benyttes som standard ved utsendelse av kjøp- og salgsdokumenter per e-post. Du kan velge mellom Kontakt e-post, feltet Deres ref., og E-postliste. E-postlisten lar deg velge mellom kontaktens registrerte e-postadresser på kontakten og kontaktpersonene, før utsendelsen. Deres ref. gjelder kontaktens referanse, fra tilbud/ordre/faktura.

Microsoft Outlook® integrasjon

Du kan i tillegg velge å integrere systemet med Outlook.

Outlook-integrasjonen kan benyttes enten du benytter Outlook sin e-posteditor for å redigere utgående e-post, eller programmets egen. Integrasjonen gir deg blant annet muligheten til automatisk, eller manuelt, å knytte inn- og utgående e-post til dine kontakter. Du kan integrere e-post, kalender og oppgavelisten, og du kan dessuten opprette kontakter direkte fra Outlook.

Merk! For å benytte Outlook-integrasjonen må du ha Microsoft Outlook installert på din maskin. Integrasjonen fungerer med Outlook 2007 eller senere. Outlook 2010 eller 2013 kun 32-bit. (Ikke Outlook Express). ®

Innstillingene for Outlook-integrasjonen finner du under Vis - Innstillinger - Bruker. Velg fanekortet Innstillinger per modul, og knappen Outlook.

Les mer i Om integrasjon med Microsoft Outlook

Gruppe e-post

Du kan benytte veiviseren for kontaktutvalg for å sende e-post til et utvalg av dine kontakter. Gjennom veiviseren kan du sette opp og lagre faste utvalg som du kan benytte senere. Du kan basere utvalget på et variert tilbud av kriterier, slik at du kan nå akkurat de riktige kontaktene til enhver tid.

Les mer i Om organisering og vedlikehold av kontakter.

Les mer i Veiviser for kontaktutvalg.

E-postmaler

Ved hjelp av programmets egen e-posteditor kan du opprette e-postmaler. Med e-postmaler skriver du ferdig deler av teksten, og formaterer den én gang, fremfor hver gang du skal sende tilsvarende e-post til en annen kontakt. Du kan opprette så mange maler du har behov for. Selv om du i brukerinnstillingene for Outlook har stilt inn systemet for å benytte Outlook som e-posteditor, vil de registrene som kan dra nytte av e-postmaler likevel benytte programmets egen e-posteditor. Se mer om dette i Kom i gang med e-post.

Les mer i E-postmaler .

Se også:

Kom i gang med e-post

Brukerinnstillinger for Outlook