Sett inn bilde

Ved hjelp av knappen Sett inn bilde kan du enkelt sette inn bilder på ditt nettsted. Mamut støtter bildeformatene JPEG, GIF og BMP. JPEG brukes ofte til bilder av høy kvalitet med mange farger, mens GIF er et format som gjerne brukes til bilder med færre farger. Dette bør du tenke på dersom du har begrenset lagringsplass på server, eller om du henvender deg til kunder med dårlig linjekapasitet eller modem.

Før du setter inn bildet må du sørge for at bildefilen er lagret lokalt på maskinen din og at filnavnet ikke inneholder æ, ø eller å. Det samme gjelder mellomrom.

Slik setter du inn bilde

1. Klikk Sett inn. Vinduet Egenskaper for bilde åpnes.

2. Skriv inn Kilden til bildet eller bla deg frem til bildefilen ved hjelp av søkeknappen.
  3. Skriv inn Tekst til verktøytips (Tooltip) dersom du ønsker å vise en liten forklarende tekst når musen beveges over det aktuelle bildet.
  4. Velg ønsket Posisjon i nedtrekkslisten dersom du ønsker annen plassering enn standard.
  5. I feltene for Bredde og Høyde kan du justere størrelse på bildet.
    Merk! Kvaliteten på bildet kan bli redusert når du benytter denne funksjonen. For å beholde optimal kvalitet på bildet bør du foreta redigeringen av størrelsen i et bildebehandlingsprogram.
  6. Klikk OK.

Bildet du har satt inn vil vises på nettstedet ditt etter at du har oppdatert nettstedet.

Se også:

Sett inn hyperlink

Sett inn vedlegg

Sett inn tabell

Åpne HTML-fil

Verktøy for nettstedet