Sett inn tabell

Det kan ofte være hensiktsmessig å opprette tabeller for å strukturere innholdet på nettsiden. Tabeller kan hjelpe deg å plassere tekst og bilder nøyaktig der du ønsker det. Uten bruk av tabeller kan det være vanskelig å kontrollere elementers plassering i forhold til hverandre. Ønsker du for eksempel å plassere en tekst ved siden av et bilde, blir dette komplisert uten å gjøre bruk av tabeller. I Mamut oppretter du enkelt tabeller ved å klikke på knappen Sett inn tabell.

Slik oppretter du en tabell

1. Klikk Sett inn tabell.
  2. Angi antall rader du vil ha i tabellen.
  3. Angi antall kolonner du vil ha i tabellen.
  4. Velg hvilken Posisjon tabellen skal ha på nettsiden. Du kan velge mellom Venstre, Høyre eller Sentrert.

5. Skriv inn en Overskrift dersom tabellen skal ha det.
  6. Merk av for Vis rammer om du ønsker at tabellen skal vises med synlige rammer på Internett.
    Som standard er det ikke merket av for at rammene skal vises da usynlige rammer normalt gir best resultat.
  7. Klikk OK.

Du har nå opprettet en tabell og kan sette inn tekst og bilder i tabellen.

Vis/skjul rutenett

Dersom du har valgt at tabellen ikke skal vise rammene, kan det være vanskelig å legge inn informasjon i tabellen. For å løse dette kan du klikke på knappen Vis/skjul rutenett. Du vil da kunne se rammene ved registrering av informasjon. Klikk på knappen igjen for å fjerne rammene.

Se også:

Sett inn bilde

Sett inn hyperlink

Åpne HTML-fil

Verktøy for nettstedet