Fraværsregistrering

Funksjonaliteten Fravær hjelper deg å holde oversikt over dine ansattes fravær og årsaker til dette samt imøtekomme kravet om fraværsrapportering fra myndighetene.

I følge Folketrygdloven plikter arbeidsgiveren å føre statistikk over sykefravær og fravær ved barns sykdom. Formålet med sykefraværsstatistikken er å sette søkelyset på sykefraværet på arbeidsplassen. Det er fastsatt en egen Forskrift om statistikk over sykefravær som bl.a. regulerer hvem som omfattes av registreringen og hvilke opplysninger som skal registreres. Arbeidstilsynet og trygdekontoret kan kreve statistikken fremlagt. Arbeidsgiver som ikke fører slik statistikk, kan ilegges tvangsmulkt.

Fraværet registrerer du fortløpende på hver enkelt ansatt fordelt på fraværstyper som passer til ditt firmas behov. Fraværstyper opprettes i standardregisteret som du finner ved å velge Vis - Innstillinger - Firma - Standardregister, eller ved å høyreklikke i nedtrekkslisten for fraværstype ved fraværsregistrering og velge Endre i standardregister.

I tillegg til å registrere nye tilfeller av fravær kan du redigere og gjøre endringer i fravær som allerede er registrert. Du kan også slette fravær dersom det skulle være aktuelt.

Ved hjelp av Status kan du holde oversikt over hvorvidt fraværet er godkjent eller ikke.

For å få best mulig oversikt i fraværsregisteret kan du sette utvalg og kun se fravær for inneværende år eller de siste 12 månedene. Du kan også sortere innholdet i registeret ved å klikke på kolonneoverskriften du ønsker å sortere etter. Ved å høyreklikke i registeret vil du kunne se en forhåndsvisning av innholdet i vinduet, skrive ut eller eksportere dataene til Microsoft Excel. ®

På verktøylinjen i fraværsvinduet kan du under knappen Innstillinger registrere den ansattes standard arbeidstid, lunsjtid og antall arbeidstimer per dag. Som standard vil det ved fraværsregistrering bli tatt utgangspunkt i hele arbeidsdager, men dersom du stort sett skal registrere fravær som gjelder timer, kan du merke av for at fraværet skal registreres i timer.

Ønsker du å skrive ut en fraværsoversikt, kan du klikke på knappen Skriv ut. I utvalgsvinduet som åpnes kan du sette utvalg på ansatt, periode eller fra dato til dato.

Se også:

Registrere fravær

Standardregisteret

Personalregisteret