Duplisere lønn

Ønsker du å duplisere en lønning eller en hel lønnskjøring som er ført via lønnsmodulen, kan du enkelt gjøre dette ved hjelp av funksjonen Dupliser lønn.

Merk! Ved duplisering vil lønningen(e) opprettes basert på lønnsartinnstillingene slik de er i dupliseringsøyeblikket, ikke slik de var ved opprinnelig lønnskjøring.

Dette kan være nyttig dersom du f.eks. har kjørt en lønn med feil innstilling på en lønnsart. Du kan da korrigere innstilingen på lønnsarten, og deretter enkelt reversere lønningen/lønnskjøringen for så å duplisere samme lønning/lønnskjøring. Den nye lønningen/lønnskjøringen vil da være rekalkulert med den nye innstillingen på lønnsarten.

Når du dupliserer en lønn, kan du velge om du kun vil duplisere lønnen til valgt ansatt, eller om du vil duplisere lønnen for alle ansatte i den aktuelle lønnskjøringen.

Slik dupliserer du en lønn

1. Gå til Vis - Lønn - Lønnsregistrering.
  2. Bla deg frem til ønsket ansatt, og velg fanekortet Historikk.
  3. Marker lønningen du ønsker å duplisere, og klikk Dupliser lønn.
  4. Velg om du ønsker å duplisere lønningen til Denne ansatte eller Alle ansatte.
    Velger du Alle ansatte, vil du duplisere lønningen til alle ansatte som var inkludert i aktuell lønnskjøring.
    Dersom du velger å duplisere lønningen til Denne ansatte, kan du nå gå videre til pkt. 6.
  5. Valgte du å duplisere lønningen til alle ansatte i lønnskjøringen, klikker du Neste.
    I neste vindu vil du se en oversikt over detaljene for lønnskjøringen, samt hvilke ansatte som er inkludert.
  6. Klikk Fullfør for å duplisere lønningen(e).

Valgt lønn er nå blitt duplisert. Du finner de dupliserte lønningene på fanekortet Lønn i lønnsregistreringsvinduet.

Etter at du har duplisert lønninger, må du kjøre disse på vanlig måte. Les mer om veiviseren for lønnsavregning i Avregning av lønn.

Se også:

Lønnsregistrering

Reversere lønn

Lønnsarter

Avregning av lønn