Reversere lønn

Vis - Lønn - Lønnsregistrering - Historikk - Reverser lønn

Dersom det har blitt noe feil i lønnen til én eller flere ansatte, kan du enkelt korrigere en lønn som er ført via lønnsmodulen ved hjelp av funksjonen Reverser lønn. Ved reversering vil det opprettes en ny lønn med motsatt fortegn som avregnes og eventuelt bokføres på opprinnelige datoer og perioder såfremt opprinnelig regnskapsperiode ikke er avsluttet.

Når du reverserer en lønn, kan du velge om du kun vil reservere lønnen til valgt ansatt, eller om du vil reversere lønnen for alle ansatte i den aktuelle lønnskjøringen.

Slik reverserer du en lønn

1. Gå til Vis - Lønn - Lønnsregistrering.
  2. Bla deg frem til ønsket ansatt, og velg fanekortet Historikk.
  3. Marker lønningen du ønsker å korrigere, og klikk Reverser lønn.
  4. Velg om du ønsker å reversere lønningen til Denne ansatte eller Alle ansatte.
    Velger du Alle ansatte, vil lønningen til alle ansatte som var inkludert i aktuell lønnskjøring reverseres.
  5. Merk av for om du ønsker å Overføre til hovedbok. Dersom det finnes et hovedboksbilag for lønningen du har valgt å reversere, vil denne være avmerket fra før.
    Dersom du valgte å reversere lønningen til kun én ansatt, kan du nå gå videre til pkt. 7.
  6. Valgte du å reversere lønningen til alle ansatte i lønnskjøringen, klikker du Neste. I neste vindu vil du se en oversikt over detaljene for lønnskjøringen, samt hvilke ansatte som er inkludert.
  7. Klikk Fullfør for å reversere lønningen. Det vil skrives ut lønnsjournal, samt konteringsbilag dersom du valgte å overføre til hovedbok.

Valgt lønn er nå blitt reversert.

Merk! Dersom du velger å overføre til hovedbok, men har avsluttet regnskapsperioden som den opprinnelige lønningen ble bokført i, vil du få opp beskjed om dette. Det vil da ikke føres et konteringsbilag automatisk, du må bokføre dette manuelt. I slike tilfeller vil det likevel skrives ut et konteringsbilag som du kan bruke som grunnlag for den manuelle bokføringen.

Etter at du har reversert en lønn/lønnskjøring, kan du bruke dupliseringsfunksjonen for å opprette lønningen(e) på nytt. Dette kan være nyttig dersom du f.eks. har kjørt en lønn med feil innstilling på en lønnsart. Du kan da korrigere innstilingen på lønnsarten, og deretter enkelt reversere lønningen/lønnskjøringen for så å duplisere samme lønning/lønnskjøring. Den nye lønningen/lønnskjøringen vil da være rekalkulert med den nye innstillingen på lønnsarten.

Les mer i Duplisere lønn.

Se også:

Lønnsregistrering

Lønnsregistrering, fanekortet Historikk

Duplisere lønn