Opprette innkjøp mot en leverandør (uten veiviseren)

Når du vet hvilken leverandør et innkjøp skal sendes til, og hvilke produkter du vil bestille, kan du opprette innkjøpet uten veiviser. Du velger leverandør og deretter registreres produktinformasjonen under fanekortet Produktlinjer i nedre halvdel av vinduet.

Vil du i stedet ha hjelp av veiviseren til å velge ut hvilke og hvor mange av hvert produkt du skal bestille fra den aktuelle leverandøren, kan du starte innkjøpsveiviseren og velge Ett eller flere produkter fra en leverandør.

Slik oppretter du et innkjøp mot en leverandør uten veiviser

1. Klikk Ny.
  2. Marker den leverandøren du vil opprette innkjøpet for og klikk OK.
    Merk at alle feltene i vinduets øvre halvdel nå fylles med informasjon om adresser og leverings- og betalingsvilkår som hentes fra kontaktregisteret for denne leverandøren.
  3. Legg inn produktene som skal bestilles under fanekortet Produktlinjer. Dette kan gjøres på to ulike måter:

Klikk Ny og skriv inn Produktnummeret i den nye raden. Det aktuelle produktet hentes inn sammen med informasjon fra produktkortet. Vil du endre på noe av informasjonen for denne aktuelle innkjøpsordren, gjøres dette i hver enkelt kolonne på produktlinjen.
    Klikk Vis Produktliste for å få opp en liste over produktene. Du kan benytte nedtrekkslisten øverst til høyre i vinduet som et filter der du velger produkttype. Da vil du kun se produktene av typen du har valgt, for lettere å kunne lete fram riktig produkt. Marker produktet og klikk deretter Sett inn.

Velger du et produkt som ikke er tilknyttet den aktuelle leverandøren får du spørsmål om du ønsker å opprette leverandørtilknytning. Klikk Ja for å tilknytte det aktuelle produktet til denne leverandøren. For å se produktene som ikke er knyttet mot den valgte leverandøren må filteret deaktiveres fra verktøylinjen i produktlisten.
  4. Registrer bestillingsantall og juster eventuell pris- og rabattnivåer.
  5. Klikk Rediger under fanekortet Produktlinjer om du ønsker å legge inn en egen tekst som beskriver hver produktlinje. Her kan du også hente inn tekst fra produktregisteret ved hjelp av nedtrekkslisten og knappen Sett inn.
  6. Sett inn tekst som du eventuelt vil ha med på innkjøpsordren i tillegg under fanekortet Tekst, og gjør de innstillinger du ønsker under fanekortet Diverse.
  7. Klikk Bestill for å generere bestillingen. Du kan velge selv om innkjøpsordren skal skrives ut.

Etter dette endres status til Bestilt.

Se også:

Innkjøpsveiviseren

Innkjøp: fanekortet Produktlinjer

Opprette innkjøp fra en leverandør

Varemottak

Bokføre en innkjøpsordre/opprette leverandørfaktura

Knytte en leverandør til et produkt