Innstillinger for Betalingspåminnelse/Inkassovarsel

Kunder som ikke betaler fakturaer i tide, kan enkelt følges opp ved hjelp av betalingspåminnelser. Du kan blant annet bestemme hvor mange betalingspåminnelser kunden skal motta før en eventuell forsinkelsesrente vil bli fakturert og før det eventuelt blir aktuelt med et inkassovarsel.

Merk! Vær oppmerksom på at det finnes en del formelle krav til innhold for betalingspåminnelser, rentefaktura og inkassovarsel. Se aktuell lovgivning eller kontakt din regnskapsfører for å få vite mer om dette.

Antall betalingspåminnelser før inkassovarsel: Gjennom en nedtrekksliste velger du ønsket antall betalingspåminnelser som skal genereres til kunden før inkassovarsel.

Kun sende betalingspåminnelse for krav større enn: Betalingspåminnelser vil kun bli foreslått for fordringer som er større enn valgt beløp.

Påminnelser og varsler skal inneholde produktlinjer fra originalfaktura: Hvis fordringene er opprettet i Ordre/Faktura-modulen, kan produktlinjene vises på påminnelser og varsler.

Påløpt gebyr og påløpte renter skal automatisk settes inn i vindu for registrering av innbetalinger: Ved registrering av betaling på den opprinnelige fordringen legges påløpt gebyr og påløpte renter automatisk inn i henholdsvis kolonnene Påminnelsesgebyr og Forsinkelsesrente.

Ikke send påminnelse til kunder med totalsaldo mindre enn 0: Merker du av for denne innstillingen, vil du kunne unngå å sende påminnelser til kunder som f.eks. har betalt inn A-konto. Det vil imidlertid heller ikke bli skrevet ut påminnelser for poster der kunden skylder penger.

Slå sammen fakturaer per kunde til én påminnelse med høyeste nivå: Merk av her dersom du ønsker å slå sammen påminnelser for en kunde til én påminnelse med det høyeste nivået. Merker du ikke av her, vil det opprettes separate påminnelser for hvert nivå.

Legg til rentefakturering på betalingspåminnelser: Hvis du merker av for denne innstillingen, vil du kunne legge til rente på betalingspåminnelser. Legg også inn rentesats som skal brukes forsinket betaling, ved å klikke på knappen med tre prikker til høyre.

Tips! Satser for kalkulering av rente er faste for definerte perioder. Les relevante lover og forskrifter angående forsinkelsesrente for ditt land. Mer informasjon om kalkulering av korrekt rentesats kan du finne her: http://www.regjeringen.no/nb/dep/fin/tema/renter/forsinkelsesrente-.html?id=429404

For hver ny påminnelse som skrives ut og godkjennes, endrer fordringen status. Nederst i vinduet kan du sette egne betingelser for hver slik status. Antall statuser følger antall betalingspåminnelser du har valgt øverst i vinduet. Les mer i Innstillinger for Påminnelsesstatusnivåer.

Se også:

Om betalingspåminnelse/inkassovarsel

Innstillinger for Påminnelsesstatusnivåer

Regnskapsinnstillinger