Om betalingspåminnelse/inkassovarsel

De fleste bedrifter som selger på kreditt, vil før eller senere oppleve at de får kunder som ikke betaler. Du kan i slike tilfeller velge å tapsføre/avskrive fordringen, eller forsøke å drive den inn.

Ønsker du å drive inn gjelden, kan du sende en betalingspåminnelse (purring) og/eller et inkassovarsel til kunden. Du kan sende så mange påminnelser du ønsker, før du sender ut inkassovarsel med informasjon om at fordringen bli oversendt til inkasso for videre oppfølging. Du kan dessuten legge til forsinkelsesrente på betalingspåminnelsene, som vil fortsette å løpe til gjelden er betalt. Betalingspåminnelser og inkassovarsler opprettes ved hjelp av en brukervennlig veiviser i ditt Mamut-system.

I Mamut Business Software kan du også opprette separate rentefakturaer etter at gjelden er betalt. Les mer i Om rentefakturering.

Merk! Vær oppmerksom på at det finnes en del formelle krav til faktura, betalingspåminnelser, rentefaktura og inkassovarsel. Se aktuell lovgivning eller kontakt din regnskapsfører/revisor for å få vite mer om dette.

Hvorvidt en kunde skal kunne påminnes og hvilken påminnelsesgruppe kontakten tilhører, spesifiseres på hver enkelt kontakt i kontaktregisteret. Standardinnstillinger for påminnelse som foreslås ved opprettelse av ny kunde, spesifiseres i firmainnstillingene for Kontaktoppfølging. Les mer i Kom i gang med betalingspåminnelser/inkassovarsler.

Dersom inkassovarsel ikke blir betalt innen en viss tid, kan du sende fakturaene til Inkasso. Les mer i Om inkasso.

Tips! Som et alternativ til å kreve inn betalingene selv, kan du sende fordringene til Factoring. Du må da opprette en avtale med et factoringselskap. I Mamut Business Software kan du generere factoringfiler med fordringer og kreditnotaer og sende til factoringselskapet. Les mer i Om factoring.

Se også:

Betalingsoppfølging

Generere betalingspåminnelse/inkassovarsel

Kom i gang med betalingspåminnelser/inkassovarsler

Om inkasso

Om factoring

Innstillinger for Betalingspåminnelse/Inkassovarsel

Innstillinger for Påminnelsesstatusnivåer