Innstillinger for Påminnelsesstatusnivåer

I Innstillinger for betalingspåminnelse kan du i nederste del av vinduet se statusnivåene for påminnelser basert på antall påminnelser du har valgt å ha før inkassovarsel. Du kan sette innstillinger for hvert enkelt påminnelsesstatusnivå ved å klikke Rediger.

Definer innstillingene du ønsker

Antall dager fra forfall før varsel: Her velger du hvor mange dager det skal gå fra en fordring har forfalt til du skal kunne generere betalingspåminnelse.

Antall dager betalingsfrist: Her bestemmer du hvor mange dager kunden skal få på seg til å betale betalingspåminnelsen.

Kunden skal markeres med kredittstopp: Dersom du ønsker at kunden ikke skal kunne faktureres mer før utestående er innbetalt merkes av her.

Legg til rentefakturering på dette påminnelsesnivået: Dersom du har merket av for Legg til rentefakturering på betalingspåminnelser i vinduet med generelle innstillinger for påminnelser, kan du velge hvorvidt det skal legges til rentefakturering på betalinger på dette påminnelsesnivået.

Påminnelsesgruppe

I fanekortet Påminnelsesgruppe kan du opprette nye og redigere eksisterende påminnelsesgrupper. Ved hjelp av påminnelsesgrupper kan du for eksempel koble kunder til høyere eller lavere gebyr enn det som er angitt som standard. Endringer av påminnelsesgruppe tar automatisk effekt på alle kunder som er tilknyttet gruppen og du slipper dermed å måtte endre gebyr manuelt på alle kunder som skal ha betalingspåminnelser. Du kan også koble kunder til en gruppe via fanekortet Innstillinger på kundekortet. Les mer i Kontaktoppfølging, fanekortet Innstillinger .

Nasjonale/Internasjonale påminnelser

Innstillingene for nasjonale/internasjonale påminnelser er nesten like, den eneste forskjellen er at innstillingene for nasjonale påminnelser kun gjelder for norske kunder, mens innstillingene for internasjonale påminnelser gjelder for utenlandske kunder.

Beskrivelse: Her kan du skrive inn teksten du vil skal vises på selve påminnelsen til kunden. Eks. 1. gangs påminnelse eller 1. gangs purring.

Utskriftsformular: Her velger du om utskriftsformularet skal være med eller uten giro.

Rediger e-postmaler for: Ved å klikke Nasjonale kunder vil du få opp en e-postmal som du kan redigere og tilpasse ditt firma. I fanekortet Internasjonale påminnelser kan du klikke Internasjonale kunder og tilpasse e-postmalen for utenlandske kunder.

Fast tekst: Fast tekst som skrives inn i dette feltet vil komme med på alle betalingspåminnelser med denne status. Du kan ha ulike tekster for nasjonale og internasjonale (utenlandske) kunder.

Merk! Dersom du skal sende inkassovarsler, vil disse ha visse formelle krav til innhold. Kontakt din inkassoforbindelse for informasjon om hvilken tekst du bør benytte her.

Se også:

Innstillinger for betalingspåminnelse

Om betalingspåminnelse/inkassovarsel

Regnskapsinnstillinger