Innkjøpsregisteret

Vinduet for innkjøp er bygget opp på samme måte som alle andre registre i programmet, med ett hovedkort og flere fanekort med inngående informasjon om bestillingen. Informasjon om leverandøren og produktene hentes fra respektive registre.

Før du kan benytte innkjøp må du ha opprettet leverandøren i leverandørregisteret, og produktet i produktregisteret.

Se mer om Vanlige verktøy i skjermbildene for informasjon om øvrige knapper på verktøylinjen.

.Ny: Oppretter nytt innkjøp. Denne metoden benyttes når du vet hvilke produkter du vil bestille og fra hvilke(n) leverandør(er).

.Ny med innkjøpsveiviser: Dette starter innkjøpsveiviseren, som hjelper deg å angi utvalg for hvilke og hvilket antall produkter du ønsker å bestille. Les mer om Innkjøpsveiviser. Du kan også starte innkjøpsveiviseren direkte fra skrivebordet.

.Liste: Vise liste over registrerte innkjøp. I brukerinnstillingene kan du velge standard sortering for dette vinduet. Du kan sette utvalg i vinduet for å finne frem til ønskede poster. Se mer om Utvalg.

.Slette: Knappen har ulik funksjonalitet avhengig av hvilken status innkjøp befinner seg i.

.Dupliser: Starter Veiviser for duplisering (kopiering) av innkjøp.

.Overfør til bestilt: Et innkjøp viderebehandles ved at det først Overføres til bestilt. I denne prosessen foretas utskrift av innkjøpet, og det er da du sender innkjøpet til din leverandør.

Tips! Når en innkjøpsordre er bestilt kan du ved hjelp av en Innkjøpsveiviser opprette en Ordre som baseres på innkjøpet. Når dette gjøres blir det automatisk opprettet en reservasjon mellom produktlinjen på ordren og innkjøpet.

.Registrer varemottak: Registrering av ett eller flere varemottak. Produktene blir tilgjengelig på lager, og innkjøpet skifter status til mottatt. Varemottak kan registreres via ikonet for dette på innkjøpet, eller via lagermodulen. Det er mulig å bokføre før alle produktene på innkjøpet er mottatt, dersom dette er satt opp i firmainnstillingene. Du kan også opprette en tilhørende toll/spedisjonsfaktura.

.Leverandørfaktura: Etter registrering av varemottak, helt eller delvis, bokføres innkjøpet, som en leverandørfaktura. Bokføring av delvis mottatte innkjøp er kun tillatt dersom dette er angitt i firmainnstillingene. Du kan eventuelt også bokføre en toll og spedisjonsfaktura i tillegg. Ved eventuelle feil/endringer kan du opprette en kreditnota fra innkjøpet.

Ferdigbehandlet: Overfører innkjøpet til status Ferdigbehandlet. Klikk Ferdigbehandlet når du er ferdig med innkjøpet. Status endres til Ferdigbehandlet. Dette kan gjøres fra status Bestilt og Mottatt.

.Ved å klikke på pilknappen til høyre for Opprette aktiviteter kan du opprette skreddersydde aktiviteter. Du bestemmer selv innholdet i aktivitetene og hvilke moduler aktivitetsmalene skal være tilgjengelige i.

.Brukerinnstillinger for Innkjøp: Åpner Brukerinnstillinger for Innkjøp. Bruk pil-tasten for å åpne firmainnstillingene.

.Skriv ut: Innkjøpene kan skrives ut på en rekke ulike dokumentformularer, og sendes til skriver, e-post, telefaks, eller til forhåndsvisning på skjerm.

Status: Nedtrekkslisten øverst til høyre representerer ulike stadier i innkjøpsprosessen.

Les mer om fanekortene i innkjøpsbildet

Innkjøp, fanekortet Tekst

Innkjøp, fanekortet Diverse

Innkjøp, fanekortet Produktlinjer

Se også:

Om innkjøpsmodulen

Innkjøpsveiviseren

Registrere varemottak

Bokføre en innkjøpsordre

Bokføre toll/spedisjonsfaktura fra innkjøp

Brukerinnstillinger for innkjøp

Firmainnstillinger for innkjøp

Aktivitetsmaler