Utvalg

For å kunne benytte deg av Utvalg må du sette utvalgskriterier i ett eller flere felter, slik at informasjonen du ønsker kan siles ut. Dette verktøyet søker på tvers av moduler og kan praktisk talt finne all informasjon du ønsker, hvis du har satt de rette søkekriteriene.

I mange vinduer vil det være nedtrekkslister som sorterer ut poster for eksempel på grunnlag av status. Slike utvalg omtales i de enkelte kapitlene. I det daglige arbeidet kan det være viktig å finne frem til for eksempel riktig kontakt så fort som mulig.

Du kan komme til utvalg på ulike måter:

Utseendet på vinduet avhenger av hvilken modul du setter utvalget for. Et fellestrekk er at du kan velge mellom de aller fleste feltene i modulen sammen med felter fra andre, integrerte moduler. Du kan for eksempel med tre kriterier finne alle kontaktene(1) du solgte ett bestemt produkt(2) til den siste måneden(3).

Med Veiviser for Kontaktutvalg kan du sette opp faste utvalg som du kjører ofte. For hver gang du kjører utvalget kan du i tillegg velge mellom flere handlinger du skal benytte utvalget til. Les mer om dette.

Utvalg av/på

Når du setter på utvalg gjennom utvalgsinnstillingene, bestemmer du for eksempel at en liste bare skal vise noen av postene som er tilgjengelige. I vinduer der det er mulig å sette utvalg, er det derfor også en knapp i verktøylinjen der du kan slå av utvalget igjen, slik at alle postene vises.

Knappen for dette heter Utvalg av/på.

Se også:

Sette et utvalg

Knappene på verktøylinjen i utvalgsvinduet

Vanlige verktøy i skjermbildene

Feltene i Søk og Utvalg

Avansert Utvalg