Varetelling

Varetelling er den eneste funksjonen i programmet der det er anledning til å endre varebeholdningen direkte.

En varetelling korrigerer antall på lager. Vær imidlertid oppmerksom på at den ikke korrigerer lagerført verdi. Denne må du oppdatere i bilagsregistrering for å få riktig lagerført verdi.

Du kan arbeide med en lagertelling for hvert lager og lagre denne underveis. Inntil den er Effektuert oppdaterer den ikke lagerbeholdningen. Når varetellingen utføres bør det ikke registreres verken salg eller innkjøp som påvirker beholdningen.

Avbryte eller lagre delvis opptalt beholdning

Dersom du klikker Avbryt under varetelling kan du annullere den påbegynte varetellingen. Ved annullering vil ikke endringene lagres, men dersom du svarer nei til å annullere, lagres de opplysninger du har registrert, og du kan oppta den samme varetellingen senere. Velger du senere å fortsette en varetelling, vil kun de produktene som lå i produktdatabasen da du startet varetellingen listes opp. På denne måten slipper du å forholde deg til produkter som har blitt lagt inn etter, eller mens, varetellingen ble gjennomført.

Nullstille lager

.I tillegg er det et valg for Nullstill lager i dette bildet. Denne funksjonen brukes til å tømme valgt lager for alle varer.

Aktiviteter

.Opprette aktiviteter: Ved å klikke på pilknappen til høyre for Opprette aktiviteter kan du opprette skreddersydde aktiviteter. Ved hjelp av Aktivitetsmaler kan du selv velge hvilke aktivitetstyper som skal være tilgjengelige i hver enkelt modul.

Varetelling ved overgang til nytt år

Ved overgang til nytt år kan det utføres varetelling ved å bruke rapporten Lagerverdiliste (lagerbevegelser). Åpne rapporten ved å velge Vis - Lager - Rapporter. Åpne Produkt og velg rapporten. Velg innstillinger for utskriften og klikk Skriv ut. I utvalgsvinduet som åpnes, gå til fanekortene Lagerbevegelser og Dato. Her lar du feltet Lagerføringsdato stå tomt og skriver inn riktig dato, typisk 31. desember, i feltet T.o.m. Når du klikker OK, genereres rapporten.

Les mer om historisk lagerverdi her.

Rapporter

.Du kan skrive ut en Varetellingsliste, samt en mer detaljert liste som viser eventuelt Serienummer, EAN-kode, Vareparti og Holdbarhetsdato.

Merk! Dersom du benytter serienummer, vareparti eller holdbarhetsdato, må det skrives ut en separat varetellingsliste for disse. Dette er rapporten Varetellingsliste: Serienummer, vareparti og holdbarhetsdato.

Lagerverdiliste (lagerbevegelser): Lagerverdilisten viser lagerverdien før utført varetelling.

Utføre en varetelling

Se også:

Om produktmodulen

Lagerregister

Om lagermodulen

Aktivitetsmaler