Kom igång med appen Visma Mobile Scanner

När du är klar med alla förberedelser i Mamut Business Software är det bara att ladda ner appen från Google Play eller App Store, logga in på tjänsten och börja använda den. Appen är gratis. Det enda som kan tillkomma är kostnaden för dataöverföring, beroende på vilket avtal du har med din mobiloperatör.

Förutsättningar

Ladda upp bilder

Gör så här för att ladda upp dina bilder:

1. Öppna appen Visma Scanner i din smarttelefon.
  2. Klicka på Logga in.
  3. Markera Mamut Business Software som ditt ekonomiprogram.
  4. Logga in på tjänsten genom att ange din e-postadress och ditt lösenord som du skapade i Mamut Business Software.
  5. Klicka på Logga in.
  6. Markera vilket bolag bilden ska skickas till.
  7. Kameran i din smarttelefon öppnas. Klicka på kameraikonen och ta en bild på ditt dokument. Du kan redigera bilden eller göra ett nytt försök.
  8. Klicka på ikonen Klar.
  9. Välj Faktura eller Kvitto beroende på typ av dokument. Du kan även lägga till kommentarer till bilden här.
  10. Klicka på Skicka.
  11. Du hamnar nu i översikten över sända bilder och kan ta fler bilder vid behov.
  12. Om du vill lägga till en kommentar i det här läget måste du skicka bilden en gång till.

Inom några sekunder kan du se resultatet av uppladdningen i din Mamut Business Software verifikatregistrering eller löneregistrering från Visma Mobile Scanner. Om något av dessa fönster redan var öppet när du startade uppladdningen kan du behöva klicka på knappen Uppdatera i fönstret Bilagor för att bilden ska visas. Läs mer i Verifikatregistreringsfönstret.

Alla överförda bilder sparas under fliken Arkiv i Visma Mobile Scanner, även misslyckade överföringar. Dessa hittar du i listan Ej synkroniserade bilder medan de lyckade överföringarna listas med sitt överföringsdatum. Alla bilder kan skickas om härifrån. Välj önskad bild och klicka sedan på knappen Skicka.

Se även:

Om appen Mobile Scanner

Visma Mobile Scanner-integration

Aktivera/inaktivera Visma Mobile Scanner integration