Aktivera/inaktivera Visma Mobile Scanner-integration

Visma Mobile Scanner är en app till din smarttelefon. Använd den för att ta bilder av dina kvitton eller fakturor, spara och skicka dem digitalt till Mamut Business Software. Genom att använda appen minskar du risken att kvitton glöms bort.

För att kunna använda tjänsten måste du sätta upp ditt system korrekt och acceptera användarvillkoren för Visma Mobile Scanner-integrationen.

Användarbehörighet

Du måste vara en Superanvändare eller få din Superanvändare att ge dig tillgång till Visma Mobile Scanner, genom att skapa en behörighetsmall med nödvändiga funktioner. Superanvändaren måste välja alla funktioner som innehåller Visma Mobile Scanner i följande grupper:

Om du inte är familjär med att hantera behörighetsmallar, läs mer här.

Så här aktiverar du Visma Mobile Scanner

1. Gå till Visa - Inställningar - Redovisning - Integration..
  2. Klicka på ikonen Visma Mobile Scanner.
  3. I guiden som öppnas, acceptera användarvillkoren och klicka Nästa.
  4. Läs igenom informationen i nästa steg och klicka Slutför för att avsluta aktiveringen.

Du har nu aktiverat Visma Mobile Scanner-integrationen och du kan börja ladda ner appen från Google Play eller App Store.

Tip! Du kan också aktivera tjänsten från Verifikatsregistreringen. När du är aktiverad kommer ikonen att försvinna från verktygsfältet.

Så här registrerar du en mobilanvändare

Du måste registrera dig i Visma Mobile Scanner-tjänsten för att kunna använda appen. För att göra det enkelt kommer du att använda din e-postadress och lösenord som du har registrerat i Mamut Business Software för att logga in i tjänsten. Om du har skapat en ny användare, måste du lägga till dessa inloggningsuppgifter innan du registrerar dig.

1. Gå till Visa - Inställningar - Användare och öppna fliken Tjänster.
  2. Kontrollera att användaren är knuten till en anställd och att fältet E-post har en giltig adress.
  3. Om det är en ny användare, knyt användaren till en anställd genom att använda rullgardinsmenyn och Skapa anställd, och fyll i e-postadressen i fältet nedan. Ange också ett lösenord. Klicka på Spara-knappen längst upp till vänster i fönstret.
  4. Klicka på knappen Registrera bredvid Registrera mobilanvändare och bekräfta meddelandet.

Du har nu registrerat en användare i Visma Mobile Scanner-tjänsten och är nu klar till att dra full nytta av integrationen genom att börja använda appen.

Så här inaktiverar du en mobilanvändare

1. Gå till Visa - Inställningar - Användare och öppna fliken Tjänster.
  2. Klicka på knappen Inaktivera bredvid Inaktivera mobilanvändare och bekräfta meddelandet.

Du har nu inaktiverat användaren från Visma Mobile Scanner-tjänsten.

Så här inaktiverar du Visma Mobile Scanner

1. Gå till Visa - Inställningar - Redovisning och öppna fliken Integration.
  2. Klicka på ikonen Visma Mobile Scanner.
  3. Svara Ja på meddelandet som dyker upp.

Du har nu inaktiverat Visma Mobile Scanner-integrationen.

Se även:

Om appen Mobile Scanner

Visma Mobile Scanner-integration

Kom igång med appen Visma Mobile Scanner

Hur skapas en egendefinierad behörighetsprofil?