Kundlista

Kundlistan visar summan av alla reskontraposter per kund. Du kan välja om du vill se en samlad lista över alla dina kunder eller om du vill se en lista för en viss kund.

I kundlistan kan du välja mellan Öppna poster, Öppna poster, Saldo = 0 och Öppna poster, Saldo < 0. Använder du dessa urval är det enklare att hitta poster som inte är låsta mot varandra.

Tips! Genom att välja Visa detaljer i rullgardinsmenyn överst i verktygsraden visas en detaljerad lista över vilka poster som utgör saldo på den aktuella kontakten.

Hantering av poster i kundlistan:

1. Skriv 0 i fältet Kund och klicka på Uppdatera om du vill visa alla kunder.

- eller -

Om du bara vill visa en kund: Klicka på sökknappen för att öppna kundlistan, välj önskad kund och klicka på OK.
  2. Markera kunden du vill visa posterna för.
    Tips! Om en symbol med ett rött kryss visas vid sidan av fältet Kund så har kunden en kreditspärr. Denna funktionen hittar du genom att öppna kundens kontaktkort, välja fliken Inställningar och klicka på knappen Reskontra. Kryssrutan Kreditspärr hittar du under Kund. Observera att alla användare i systemet inte nödvändigtvis har tillgång till denna funktion. Läs mer här.
  3. Välj den post du vill behandla i detaljlistan, längst ned i fönstret. Du måste aktivera detaljlistan genom att välja Visa detaljer högst upp i fönstret.
  4. Välj vad du vill göra med posten i verktygsraden:
    Registrera en In-/utbetalning.
    Redigera posten.
    Gå till faktura.
    Gå till verifikat.
    Visa skannat verifikat.
    Koppla ihop/öppna poster (Matcha/koppla poster).

Ett nytt fönster öppnas i förhållande till valet du gjorde i steg 4. Tryck [F1] i det nya fönstret för att få mer hjälp till funktionerna.

Tips! Längst ner i fönstret summeras Totalsumma, Ej förfallit och Förfallit för den markerade kunden.

Se även:

In/utbetalning

Matcha/koppla poster

Redigera reskontraposter

Användarinställningar