Leverantörslista

Leverantörslistan visar summan av alla reskontraposter per leverantör. Du kan välja om du vill se en samlad lista över alla dina leverantörer eller om du vill se en lista för en viss leverantör.

I leverantörslistan kan du välja mellan Öppna poster, Öppna poster, Saldo = 0 och Öppna poster, Saldo < 0. Använder du dessa urval är det enklare att hitta poster som inte är låsta mot varandra.

Tips! Genom att välja Visa detaljer i rullgardinsmenyn överst i verktygsraden visas en detaljerad lista över vilka poster som utgör saldo på den aktuella kontakten.

Hantering av poster i leverantörlistan:

1. Skriv 0 i fältet Leverantör och klicka på Uppdatera om du vill visa alla kunder.

- eller -

Om du bara vill visa en leverantör: Klicka på sökknappen för att öppna leverantörlistan, välj önskad leverantör och klicka på OK.
  2. Markera leverantören du vill visa posterna för.
    Tips! Om en symbol med ett rött kryss visas vid sidan av fältet Leverantör så har kontakten en kreditspärr. Denna funktionen hittar du genom att öppna leverantörens kontaktkort, välja fliken Inställningar och klicka på knappen Reskontra. Kryssrutan Kreditspärr hittar du under Leverantör. Observera att alla användare i systemet inte nödvändigtvis har tillgång till denna funktion. Läs mer i Kreditgräns och kreditspärr.
  3. Välj den post du vill behandla i detaljlistan, längst ned i fönstret. Du måste aktivera detaljlistan genom att välja Visa detaljer högst upp i fönstret.
  4. Välj vad du vill göra med posten i verktygsraden:
    Registrera en In-/utbetalning.
    Redigera posten.
    Gå till faktura.
    Gå till verifikat.
    Visa skannat verifikat.
    Koppla ihop/öppna poster (Matcha/koppla poster).

Ett nytt fönster öppnas i förhållande till valet du gjorde i steg 4. Tryck [F1] i det nya fönstret för att få mer hjälp till funktionerna.

Tips! Längst ner i fönstret summeras Totalsumma, Ej förfallit och Förfallit för den markerade kunden.

Se även:

In/utbetalning

Matcha/koppla poster

Ändra reskontraposter

Användarinställningar

Användarinställningar för leverantörsreskontra