Olika sorters säkerhetskopior

Du kan välja vilken sorts säkerhetskopia du vill göra. Standardalternativet rekommenderas och är markerat, men du kan naturligtvis ändra valet. Om du har redovisningsfunktionalitet inkluderad i din licens kommer du dessutom att ges möjligheten att skapa en säkerhetskopia som du kan skicka till din redovisningsbyrå eller revisor.

Standard säkerhetskopia

Standardsäkerhetskopiering tar en kopia av alla företagsdatabaser, dokument och systemfiler. Detta alternativ rekommenderas eftersom den säkrar alla dina data om olyckan skulle vara framme.

Avancerad säkerhetskopia

En avancerad säkerhetskopia ger dig möjligheten att välja vilka företagsdatabaser samt vilka data som ska inkluderas i kopian. Med en avancerad säkerhetskopia väljer du vilka företagsdatabaser som ska kopieras samt om säkerhetskopian ska innehålla systemfiler och/eller dokument.

Obs! Säkerhetskopior utan systemfiler måste vara av samma version som programmet för att kunna återställas.

Genom att exkludera information som inte är nödvändig för säkerhetskopian kommer säkerhetskopieringen att gå snabbare och backupfilen kommer att bli mindre.

Obs! Det rekommenderas att den rutinmässiga säkerhetskopian, som bör skapas varje dag, innehåller alla data.

Säkerhetskopia till redovisningsbyrån

Den här funktionen är endast tillgänglig om du har redovisningsfunktionalitet inkluderad i din programvarulicens. Vill du skicka en kopia till revisorn, ekonomiansvarig eller någon annan, så kan du skapa en skräddarsydd säkerhetskopia för detta ändamål. Valet ger dig möjlighet att välja vilken företagsdatabas som ska tas med i säkerhetskopian.

Information om systemfiler

Programmets databas består av företagsdatabasfiler och systemfiler. Företagsdatabasfilerna innehåller data från de olika företagsdatabaserna medan systemfilerna innehåller data som gäller för alla företagsdatabaser. Exempel på systemfiler är användarinformation och användarbehörighet.

Säkerhetskopior med systemfiler kan vara av samma eller lägre version av programmet i förhållande till det som är installerat. Säkerhetskopior med systemfiler som är av lägre version än programfilerna uppdateras automatiskt när de återställs.

Säkerhetskopior utan systemfiler måste vara av samma version som programmet för att kunna återställas. En sådan säkerhetskopia innehåller mindre data och är snabbare att skapa/återställa.

Se även:

Säkerhetskopia till redovisningsbyrå

Om Säkerhetskopiering

Om återställning av säkerhetskopia

Hur skapas en säkerhetskopia?

Inställningar för säkerhetskopia