Inställningar för säkerhetskopia

Under inställningar för säkerhetskopiering kan du ange standardsökväg till säkerhetskopian samt ange om en säkerhetskopia ska skapas automatiskt när programmet avslutas.

Standardinställningar

Standardsökväg för säkerhetskopia: Här definierar du vilken katalog programmet ska använda vid automatisk säkerhetskopiering och föreslå vid manuell säkerhetskopiering. Du kan antingen skriva in sökvägen direkt i fältet eller klicka på knappen Välj mapp för att definiera katalog.

Systemet frågar om du vill skapa katalogen om den inte redan finns.

Ovan: Exempel på lokal sökväg.

Ovan: Exempel på nätverkssökväg.

Automatisk säkerhetskopia

Obs! Automatisk säkerhetskopiering innebär att systemet startar säkerhetskopieringen när den sista användaren stänger programmet. Om en eller fler användare inte loggar ut skapas ingen säkerhetskopia. Tidsberäkningen beräknas efter datum så att om du exempelvis väljer "Varje dag" kommer en säkerhetskopia skapas när den sista användaren loggar av och den föregående säkerhetskopian utfördes på ett tidigare datum. Du kan se vilka användare som är inloggade genom att klicka Visa - Inställningar - Säkerhet - Användaradministration.

Automatisk säkerhetskopiering när programmet avslutas: Här kan du välja om automatisk säkerhetskopiering ska göras när programmet avslutas. Den automatiska säkerhetskopieringen utförs endast vid avslut av programmet. Har du till exempel angett att den ska göras en gång per vecka, så kommer systemet att föreslå att göra en säkerhetskopia nästa gång du avslutar programmet efter det att en vecka har gått.

Vid automatisk säkerhetskopiering innehåller säkerhetskopian alla systemdatabaser och filer för den tillhörande systemdatabasen.

Fråga om automatisk säkerhetskopia ska göras: Markera det här alternativet om du vill få en fråga om automatisk säkerhetskopiering ska göras när programmet avslutas. Alternativt tas en säkerhetskopia utan att det kommer en fråga, ifall detta valdes ovanför.

Inkludera dokument och bilder: Om du tar bort markeringen för att ta med dokument och bilder i den automatiska säkerhetskopian blir kopieringsprocessen snabbare och tar inte lika mycket plats. Inställningen gäller för automatiska säkerhetskopior som skapas när du stänger programmet.

Radera gamla automatiskt genererade säkerhetskopior

För att förhindra att en massa diskutrymme används till att lagra gamla säkerhetskopior kan du radera gamla automatiskt genererade säkerhetskopior. Automatiskt genererade säkerhetskopior är de säkerhetskopior som skapas när du stänger programmet. Säkerhetskopior som har skapats manuellt tas inte bort när du använder den här funktionaliteten. Du kan bestämma hur och när gamla säkerhetskopior skall raderas:

Antal säkerhetskopior som skall behållas: Här anger du antalet säkerhetskopior som alltid skall behållas. De senaste säkerhetskopiorna kommer alltid att behållas.

Radera säkerhetskopior när antalet överskrider: Här anger du antalet säkerhetskopior som måste överskridas för att starta den automatiska raderingen av säkerhetskopior.

Läs mer om fönstret Radera gamla säkerhetskopior i Radera gamla säkerhetskopior.

Se även:

Skapa säkerhetskopia

Återställ säkerhetskopia

Om säkerhetskopiering

Radera gamla säkerhetskopior