Om programmet

Obs! Vi rekommenderar starkt att du läser denna guide innan du startar installationen av programmet. Genom att göra det, blir du familjär med de systemrekommendationer och termer som används under installationen, och därigenom hindrar tänkbara fel som kan uppstå under processen.

Komponenterna nedan är en del av Mamut Business Software. De flesta av dessa körs i bakgrunden och kommer inte att ha någon större inverkan på ditt dagliga arbete i programmet. Dock är det viktigt att känna till dessa komponenter.

Microsoft® SQL Server®

Mamut Business Software använder Microsoft® SQL Server® som databas. När du installerar programmet genomsöks din dator efter befintliga versioner av Microsoft SQL Server.

Om du redan har en version kan du använda denna, men bara om det är SQL Server 2008 R2 Express eller högre versioner. Vi rekommenderar att du registrerar en egen instans för Mamut Business Software eftersom det kommer göra framtida Mamut Business Software uppdatering mycket enklare. Detta gör du i installationsguiden.

Databasfiler

Databasfilerna innehåller alla data som du registrerar i programmets olika moduler, såsom kontaktinformation, försäljnings- och inköpsdata tillsammans med redovisningsdata. Sökvägen till databasfilerna kan anpassas efter dina behov genom att välja Avancerade inställningar i installationsguiden. Vi rekommenderar dock att den förhandsdefinierade sökvägen används. Databasfilerna måste installeras på en lokal hårddisk på servern; externa enheter eller mappade nätverksenheter kan inte användas. Läs mer om förhandsdefinierade sökvägar här.

Dokumentområdet

Dokumentområdet används av systemet som lagringsplats för dokumentfiler, bildfiler, rapportfiler och annat som inte är en del av själva databasen. Varje systemdatabas får sitt eget dokumentområde. Dokumentområdet skapas i vägvisaren vid förstagångsuppstart. För fleranvändarinstallationer måste dokumentområdet vara utdelad i nätverket så att alla användare har tillgång till det. Läs mer om dela dokumentområde här.

Licens

Din licens avgör på hur många datorer du kan installera programmet. Om du har mottagit ditt licensnummer, kan du registrera det i vägvisaren för förstagångsuppstart. I annat fall välj att installera utvärderingsversionen i den här vägvisaren, och ange licensnumret i programmet vid en senare tidpunkt.

Se även:

Om installation av programmet

Om fleranvändarinstallation

Hur delas dokumentområdet?

Om databasen

Filer som installeras

Om databasverktyg