Guide för att koppla anställda till dokument

När du skapar ett dokument kan du antingen koppla en anställd manuellt via fliken Anställda på dokumentkortet eller lägga till ett urval anställda med hjälp av en guide. Om dokumentet bara ska kopplas till några få anställda är det enklast att lägga till kontakterna manuellt. Guiden använder du när du ska koppla dokument mot ett stort urval anställda.

Obs! Guiden startas bara om inga anställda har lagts till manuellt på fliken Anställda och om den valda dokumentmallen innehåller kopplingsfält för anställda.

Guiden startas från dokumentkortet genom att klicka på knappen Skapa/Koppla. Programmet kontrollerar först om några anställda har lagts till manuellt på fliken Anställda.

I guidens första steg väljer du om dokumentet ska kopplas till en eller flera anställda. Väljer du En anställd skapas dokumentet och den anställdes information förs in om dokumentmallen innehåller sådana kopplingsfält.

Väljer du Flera anställda visas ett urvalsfönster i vilket du kan definiera ett urval anställda som ska få det kopplade dokumentet. När dokumentet har skapats finns det tillgängligt på fliken Dokument i personalregistret.

Obs! Det är möjligt att koppla anställda mot ett befintligt dokument. Du får då ett meddelande om att dokumentet redan har skapats och att ny kontaktinformation inte kopplas in i dokumentet.

Så här kopplar du anställda via guiden:

1. Gå till Visa - Dokument - Nytt dokument.
  2. Välj Anställda i rullgardinsmenyn Typ.
  3. Klicka på knappen Skapa/koppla.
  4. Välj Flera anställda (grupputskick) i guidens första steg. Klicka därefter Nästa.
  5. Välj vilka anställda som dokumentet ska knytas till. Justera eventuellt urvalet.
  6. Klicka på Slutför.
  7. Redigera dokumentet efter dina önskemål.
  8. Spara dokumentet och stäng.

Dokumentet har nu kopplats till alla anställda i urvalet och fliken Anställda uppdateras med informationen från urvalet.

Tips! Om du vill visa alla anställda som har kopplats klickar du på knappen ABC i verktygsfältet (View Merged Data). Du kan bläddra mellan de anställda genom att klicka på pilknapparna på verktygslinjen.

Se även:

Guide för att skapa ett dokument som ska kopplas till kontakter

Hur skapas ett nytt dokument?

Dokumentmallar

Om dokument