Projektfakturering baserad på inköp- och tidrapportsregistrering

Fakturering baserad på inköp- och tidrapportsregistrering kräver att du redan har registrerat all nödvändig information i modulerna för inköp och tidrapportsregistrering.

Så fakturerar du baserat på inköp- och tidrapportsregistrering:

1. Gå till Visa - Projekt - Projektregister.
  2. Om rullgardinsmenyn Typ är definierad som Extern, klickar du på knappen Fakturering om du vill ange projektets faktureringsmetod. Välj alternativet Vidarefakturering baserad på inköp- och tidrapportregistrering i listan. Klicka på sökknappen (till höger om fälten för Bankgiro och Plusgiro) om du vill registrera ett kontonummer för projektet. Om du lämnar fältet tomt, kommer kontonumret som är registrerat i fältet Kontonr. under Visa - Inställningar - Företag - Konto- och landsinställningar  att användas för projektfakturor.
    Läs mer i Kontoinformation.
  3. Ange en Fast text på faktura om du vill att alla fakturor i projektet ska ha en standardtext.
  4. Skapa en ny rad i fältet Faktureringsplan genom att klicka på Ny. Då infogas det en rad där du kan välja Status och Belopp, samt infoga en Kommentar.

5. Klicka på knappen Fakturera om du vill starta faktureringsguiden.
  6. Guiden hjälper dig igenom de fem stegen i faktureringsprocessen. Du ska registrera kontakter, inköpsrader, tidrapporter, statusrapporter och standardinformation som hör till projektet.
  7. Välj den kontakt (och eventuellt kontaktperson) som du vill skapa ordern för genom att klicka på sökknappen i det första fönstret i guiden. Klicka på Nästa.
  8. De produkter som kan faktureras i projektet visas i fältet Ej inkluderad. Markera vilken/vilka produkter som du vill fakturera och klicka på den enkla pilknappen åt höger. Då registreras produkterna på fakturan. Klicka på Nästa.
  9. I nästa steg i guiden väljer du vilka rader från tidrapportregistret som ska faktureras. Detta gör du på samma sätt som när du valde produkter.
  10. Klicka på Nästa.

Skapa en order genom att klicka på Klar.

Obs! Fältet Faktureringsplan ger en överblick över de fakturor som hör till projektet. Det är ett valfritt fält för egen information och du väljer själv om du vill fylla i det eller inte. Härifrån överförs ingen information till andra moduler.

Se även:

Vidarefakturering baserad på fastpris

Projektfakturering