Vidarefakturering baserad på fastpris

De värden du registrerar under Vidarefakturering baserad på fastpris överskriver värdena du har registrerat i Försäljning och fakturerings - och produktmodulen.

Så vidarefakturerar du baserad på fastpris:

1. Klicka på knappen Fakturering om du vill ange projektets faktureringsmetod. Välj alternativet Vidarefakturering baserad på fastpris i listan.

2. Klicka på knappen Sök om du vill registrera ett bankkonto för detta projekt.
    Om du lämnar detta fält blankt, kommer kontot som är angivet i fältet Bankgiro under Visa - Inställningar - Företag - Konto- och landsinställningar, att användas för projektfakturorna.
    Läs mer om hur du anger bankkonton i Kontoinformation.
  3. Ange en Fast text, faktura om du vill att alla fakturor i projektet ska ha en standardtext.
  4. Skapa en ny rad i fältet Underlag för order genom att klicka på Ny. Då infogas det en rad där du kan välja Status och Belopp, samt infoga en Kommentar.
  5. Klicka på knappen Fakturera om du vill starta faktureringsguiden.

6. Välj den kontakt (och eventuellt kontaktperson) som du vill skapa ordern för genom att klicka på sök knappen i det första fönstret i guiden. Klicka på Nästa.
  7. De rader som du registrerar i fältet Underlag för order visas i fältet Ej inkluderad. Markera vilken/vilka rader som du vill fakturera och klicka på den enkla pilknappen åt höger. Klicka på Nästa.
  8. Klicka på Klar.

Ordern har nu skapats.

Obs! Fakturerbart belopp: Fältet Belopp visar totalbeloppet som kan faktureras. Den summa du anger här justeras vartefter du registrerar orderrader i fakturan. Därmed får du snabbt en överblick över de olika beloppen och dessutom försäkrar du dig om att det belopp som du registrerar i fältet Belopp inte överskrids. En varning visas om du försöker fakturera en högre summa än denna.

Se även:

Vidarefakturering baserad på inköp och tidrapportsregistrering

Projektfakturering