Reservera lagervaror

Du kan reservera produkter i säljorder i förhållande till varor som ligger i lager eller varor som finns i inköp. Detta bidrar till att säkra att det finns tillräckligt många varor när ordern ska levereras. Både leverans av varor och reservationer skapas automatiskt som lagertransaktioner.

Reservera lagervaror:

1. Markera ordern du vill säkra varuleveranser för i översta delen av fönstret.
  2. Klicka på Reservera lagervaror.

3. Klicka på Reservera alla för att reservera alla varor på ordern som är tillgängliga i förhållande till lagerbehållning och eventuella andra reservationer.
  4. Skriv eventuellt in önskat antal i fältet Res. lager.
  5. Välj det serienummer som ska reserveras.

Lagervaran har reserverats.

Du ska göra det här valet om du reserverar en produkt som är markerad med "Serienummer krävs vid varumottagning och varuuttag" på fliken Inställningar i produktregistret. Du måste dessutom ha valt "Serienummer måste plockas manuellt" i företagsinställningar för produkt/lagerhantering. Läs mer i Företagsinställningar för produkt.

Reservera vid inköp:

1. Markera ordern du vill säkra varuleveranser för i översta delen av fönstret.
  2. Klicka på Reservera vid inköp.
    Markera att inköpet redan måste ha skapats i Inköpsmodulen.
  3. Klicka på Ny ovanför den nedersta listan för att lägga till ett inköp till listan.
  4. Skriv in önskat antal i fältet Reserverat.
  5. Välj det serienummer som ska reserveras.

Varan har nu reserverats.

Du ska göra det här valet om du reserverar en produkt som är markerad med "Serienummer krävs vid varumottagning och varuuttag" på fliken Inställningar i produktregistret. I tillägg måste du i företagsinställningar för produkt/lagerhantering ha valt "Serienummer måste plockas manuellt".

Se även:

Om lagermodulen

Inställningar i produktregistret