Lagerregistret

Lagerregistret är ett register över företagets samtliga lager. Här skapas lager och platser i lagren. Du kan även koppla produkter till lager och platser.

Själva uppdateringen av lagertransaktioner sker vid lagerinventeringen samt vid registrering av andra lagerrelaterade transaktioner.

Ny: Du skapar ett nytt lager genom att välja Visa - Lager - Lager, klicka på knappen Lagerregister och därefter på knappen Ny. Information om lagret registreras i lagerinformationsfönsteret. Läs mer i Lagerinformation.

Redigera: Redigera informationen om lagret.

Radera: Radera lagret. Du kan inte radera ett lager som har tagits i bruk. Om du ska sluta använda ett lager bör du se till att alla lageranknytningar på produkterna har tagits bort i detta lager. Du kan tömma lagret/flytta produkter med hjälp av lagerinventering.

Koppling till produkter: Kopplar produkten till lagret.

Skapa aktiviteter: Genom att klicka på pilknappen till höger om Skapa aktiviteter kan du skräddarsy aktivitetslistan. Du bestämmer själv innehållet i aktiviteterna och i vilka moduler aktivitetsmallarna ska vara tillgängliga.

Tips! Om du använder flera lager kan du i Användarinställningarna för Produkt - på fliken Lager - välja vilket lager samt eventuellt vilken plats som ska vara standard för din användare.

Hur kopplar jag lager till produkter?

1. Välj Visa - Lager - Lager - Lagerregister.
  2. Markera önskat lager i listan.
  3. Klicka på Koppling till produkter.
  4. Klicka på Ny .
  5. Markera vilka produkter som ska kopplas till lagret genom att markera till vänster om produktnumret. Ändra eventuellt också plats i rullgardinsmenyn för plats.
  6. Klicka på Stäng.

Du kan nu använda produkterna i det aktuella lagret.

Tips! I produktregistret, fliken Lager, kan du också koppla varje enskild produkt till lagret.

Se även:

Lagerinformation

Lagerinventering

Företagsinställningar för produkt

Användarinställningar för produkt

Om lagermodulen

Aktivitetsmallar