Kreditera en faktura

http://www.mamut.se/tutorials/ hittar du information om detta i form av en videohandledning. Mamuts kostnadsfria videohandledningar ger dig och dina kollegor korta videoklipp som behandlar de vanligaste frågorna. Videoklippen innhåller korta och tydliga instruktioner som demonstrerar systemets olika processer.

Så krediterar du en befintlig faktura:

1. Välj Visa och peka på Försäljning/Order/Fakturering, klicka på Orderregistrering.
  2. Välj status Faktura i rullgardinsmenyn.
  3. Bläddra dig fram till fakturan som du vill kreditera.
  4. Klicka Radera.
  5. Svara Ja på frågan om du vill generera en order för kreditnota.
  6. Det skapas en obehandlad kreditnota som kan redigeras vid behov.
  7. Klicka på knappen Faktura i verktygsfältet för att verkställa kreditnotan (om du får besked om att ordern inte är färdigbehandlad måste du gå till fliken Diverse och markera Färdigbehandlad).
  8. Välj Kreditnota och skicka till skrivare.
  9. Klicka OK.
  10. Kontrollera utskriften och stäng förhandsgranskningen genom att klicka Stäng förhandsgranskning.

11. Fönstret Lageruppdatering av kreditnota visas. Om alla produkter ska uppdateras på lagernivå klickar du Stäng.
  12. Svara Ja för att fakturera ordern, kreditnota bokförs.
  13. Svara Ja för att godkänna utskriften, om den är korrekt.

Du kan inte ta bort en obehandlad order. Klickar du på Ta bort öppnas ett fönster där du kan välja att registrera ordern som Förlorad försäljning, Annullera eller avbryta.

Se även:

Hur uppdateras en oberoende kreditnota

Försäljning/Fakturering