Skapa standardfilnamn

Du kan skapa mallar för filnamn (PDF:er) och e-postbilagor som är skapade från försäljningsmodulen. Genom att göra detta, kan du öka det informativa värdet på dina PDF-rubriker och tipsa dina användare om innehållet och avsikten med din e-post.

Exempel: Låt oss säga att du vill skicka alla dina fakturor med ett informativt och användarvänligt dokumentnamn som innehåller rapporttypen (i detta fall "faktura") och fakturanumret. För att göra detta, skapar du filnamnsmallen "Din faktura [INVOICE NO]" för alla fakturor. Alla faktura-PDF:er kommer nu att innehålla både ordertyp och nummer.

Du kan skapa separata filnamnsmallar för alla språk som används i systemet.

Så här skapar du standardfilnamn för PDF:er och e-postbilagor

1. Gå till Visa - Inställningar - Företag - Inställningar per modul - Försäljning & fakturering. Välj fliken Utskrifter.

2. Klicka på knappen med tre punkter bredvid Filnamn för PDF och e-postbilagor.

3. Klicka Ny.

4. Välj Rapporttyp och Språk. Språket på din kunds/leverantörs kontaktkort bestämmer också språket på filnamnet.

5. Ange Filnamn. Om du önskar använda flexibla värden, välj platshållarna från listan nedan och klicka Klistra in.
    Tips: Verifiera hur filnamnet ser ut i exempelrutan nedan. Om nödvändigt, justera Filnamnet tills du är nöjd med resultatet.

6. Klicka OKför att spara.

Du har nu skapat en standardmall för filnamn och omdirigeras nu till listan med alla befintliga filnamnsmallar. Från denna lista kan du också redigera och radera befintliga mallar.

Du kan u skriva ut och/eller skicka dina PDF:er med fördefinierade filnamn.
Läs mer om hur du skickar PDF:er via e-post här.
Läs mer om hur du skriver ut rapporter här.

Tips! Du kan också skapa textmallar för e-post. Detta gör att du kan skicka PDF:er via e-post ännu mer effektivt. Läs mer här.

Se även:

Företagsinställningar för försäljning och fakturering

Skriva ut som e-postbilaga

Kom i gång med e-post

Om rapportmodulen