Skriva ut som e-postbilaga

Du kan skriva ut till e-post. Väljer du till exempel att skriva ut en faktura till e-post, konverterar programmet automatiskt utskriften till .pdf-format och bifogar filen som bilaga till ett e-postmeddelande till mottagaren. En sådan .pdf-bilaga är läsbar för de allra flesta mottagare och anses av de allra flesta vara ett säkert filformat.

I företagsinställningarna för kontaktuppföljning kan du välja vilken metod som ska användas för att välja e-postmottagare. Läs mer om detta: Företagsinställningar för kontaktuppföljning.

I företagsinställningarna för försäljning och fakturering kan du välja att skapa en .pdf-kopia när du registrerar en offert som en order. Denna sparas då på ordern. Läs mer om detta: Företagsinställningar för försäljning och fakturering.

I exemplet nedan skriver du ut en offert.

Så skriver du ut en offert som e-postbilaga:

1. Skapa en ny eller öppna en befintlig offert.
  2. Klicka på Skriv ut (Ctrl + P).
  3. Välj Offert och klicka på Nästa.
  4. Välj E-post och klicka på Slutför.

Ett e-postmeddelande med offertdokumentet skapas nu som .pdf-bilaga. Kontrollera mottagarens e-postadress och dubbelklicka gärna på själva offerten (bilagan Offert.pdf) för att kontrollera att du är nöjd med dokumentet innan du skickar.

5. Klicka på Skicka i Microsoft Outlook för att skicka e-postmeddelandet.

E-postmeddelandet skickas nu via Microsoft Outlook, med offerten som bilaga.

Obs! En offert behandlas som en rapport i systemet. Alla rapporter använder Outlooks e-posteditor, även om du har valt programmets e-posteditor i användarinställningarna för Outlook. Läs mer om detta i Kom i gång med e-post.

Se även:

Skicka ett dokument via e-post

Om integration med Outlook

Om e-post i programmet

Användarinställningar för Outlook