Skapa och redigera textmallar för e-post

Om du skickar försäljningsrapporter via e-post till dina kontakter (till exempel e-post med PDF-fakturor) kan du spara tid genom att skapa en e-postmall. Med den kommer du att spara tid, eftersom texten är formaterad endast en gång istället för varje gång en liknande rapport skickas till dina kontakter.

Exempel: Låt oss säga att du ofta skickar e-post med mer eller mindre samma text till dina kunder, såsom fakturor. Skulle det då inte vara bra att ha en standardtext som automatiskt är integrerad i dina e-postmeddelanden? För att göra det, kan du här skapa ett informativt ämne såsom "Din faktura [fakturanr.]" och en text med till exempel information om betalningsvillkor eller en länk till din webbplats.

Du kan skapa separata filnamnsmallar för alla språk som används i systemet.

Om du inte har satt upp e-post för ditt program än, läs mer i Kom i gång med e-post.

Så här skapar du en en texmall för e-post

1. Gå till Visa - Inställningar - Företag - Inställningar per modul - Försäljning & fakturering. Gå till fliken E-posttexter och klicka Ny.
  2. Välj Rapporttyp och Språk. Språket på din kunds/leverantörs kontaktkort bestämmer språket på e-posttexten.
  3. Ange Ämne och Brödtext för e-posten. Om du vill använda flexibla värden, välj platshållarna från listan nedan och klicka Klistra in.
    Tips: Verifiera hur en e-post med din text ser ut i exempelrutan nedan. Om du önskar formatera texten och ändra typsnitt till exempelvis Times New Roman, läs avsnittet nedan.
  4. Klicka OK för att spara.

Du har nu skapat en e-postmall. Klicka Uppdatera för att hitta den i listan och skapa nya mallar för andra rapporter och språk. Från listan kan du också redigera och radera befintliga mallar.

Du kan nu skicka dina rapporter med fördefinierade eposttexter. Läs mer om att skicka PDF-rapporter via e-post i Skriva ut som e-postbilaga.

Ändra typsnitt

Du kan ändra textformateringen genom att ändra standardtypsnitt, stil och storlek. För att göra detta, lägger du till motsvarande HTML-taggar i din text.

Exempel:
Ändra storlek till 12 punkter med <font size=12>text</font>
Ändra typsnitt till Arial med <font face="arial">text></font>
Ändra stilen till fet med <b>text</b>

Ett urval av HTML-taggar hittar du här (extern länk).

Se även:

Om e-post i programmet

Kom i gång med e-post

Företagsinställningar för försäljning och fakturering

Skriva ut som e-postbilaga