Användarinställningar för offert

Genom flikarna i användarinställningar kan du bestämma hur fönstret för offert ska se ut och fungera. På så sätt kan du anpassa fönstret för offertmodulen utifrån egna behov. Användarinställningarna gäller för dig som användare och påverkar inte inställningarna för andra användare.

Du kan öppna Användarinställningarna via menyn, Visa - Inställningar - Användare - Inställningar - Offert, eller direkt från modulen med hjälp av ikonen i verktygsfältet.

Tips! Du hittar företagsinställningar för offerter under Företagsinställningar för Försäljning & fakturering.

Standardanpassning

Du kan välja mellan tre fördefinierade inställningar.

Enkel: Förenklar skärmbilden så mycket som möjligt och visar bara obligatoriska fält.

Normal: Visar standardfält och -funktioner.

Avancerad: Visar alla tillgängliga fält och mer funktionalitet.

Klicka på aktuell knapp för att välja ett av alternativen.

Offert

På den här fliken kan du välja vad som ska visas på huvudkortet, orderns sidfot samt vilka funktioner som ska vara tillgängliga. Funktionen Produktlista vid ny offert gör att produktlistan automatiskt öppnas när en ny order registreras.

Gruppofferter, offertmallar och repeterande offerter överförs till enkla offerter genom knappen Offert på verktygsfältet. Med hjälp av kryssrutorna kan du effektivisera arbetet genom att specificerar huruvida systemet ska gå vidare direkt till en ny guide efter de följande operationerna:

Starta guiden för gruppoffert till offert efter det att guiden för offertmall till gruppoffert är klar: Guiden för offertmall kan skapa en gruppoffert. Markerar du här kommer du, efter att ha skapat gruppofferter från offertmallar, direkt till guiden som överför gruppofferter till enskilda offerter.

Starta guiden för offert till order efter det att guiden för repeterande offert till offert är klar: Repeterande offerter överförs till offerter för varje enskild kund och/eller till samma kund i olika intervaller via en guide som startas av knappen Offert. Markerar du denna ruta kommer systemet att ta dig vidare direkt till guiden för att överföra offerter till order när processen är klar.

Starta guiden för offert till order efter det att guiden för gruppoffert är klar: Guiden för att överföra gruppofferter till enkla offerter till olika kunder startar genom att klicka på knappen Offert på gruppofferten. Markerar du denna ruta kommer systemet automatiskt att starta guiden för att skapa order från de enskilda offerterna när processen är klar.

Visa varning vid export inom EU: Kryssrutan är bara relevant för kunder utan momsnummer. En varning visas när du använder på en produkt använder momskod för EU-handel av varor och tjänster utan att kunden är registrerad med ett momsnummer.

Orderrader

Här väljer du vilka kolumninställningar samt vilken sidfot som ska visas på orderkortet.

Se även:

Offertregistrering

Offertmodulen

Skapa en offertmall

Om användarinställningar

Företagsinställningar: Försäljning & fakturering