Skapa en offert från en gruppoffert

En gruppoffert är en offert som skapas till många kunder på en gång. Gruppofferten skapas från en offertmall genom en guide.

Allt eftersom du skapar offerter till enskilda kunder från gruppofferten så "töms" den, så att du inte ska kunna göra enkelofferter till samma kund flera gånger.

Så här skapar du en offert från en gruppoffert:

1. Klicka på knappen Offert i verktygsfältet. Guidens första fönster öppnas.
  2. Guiden tar dig genom alla nödvändiga inställningar och urval. Markera först de kontakter på gruppofferten som du vill skicka offerten till, antingen Alla eller ett Urval.
  3. Klicka på Nästa när du har läst innehållet i välkomstfönstret och markerat önskat alternativ. Följ sedan guidens anvisningar. Nu finns det offerter för alla kunder som du valde i guiden. De behandlas sedan vidare enligt beskrivningen tidigare i kapitlet.

Du har nu skapat en offert från en gruppoffert.

Tips! Med hjälp av knappen Orderhierarki på verktygsfältet kan du se vilka fakturor som genererats till följd av offertmallen.

Se även:

Gruppoffert

Offertregistrering

Offertmodulen

Skapa en offertmall