Om Försäljningsprognos

Funktionaliteten för försäljningsprognos hjälper dig att förutsäga framtida affärer utifrån den sannolikhet som du har satt på offerter och icke bearbetade ordrar. genom att göra en försäljningsprognos blir det möjligt för dig och ditt företag att göra en utvärdering av de aktuella försäljningsnivåerna, samt att se trender och mönster i affärerna. Din affärsdata registreras och visas både i Mamut Business Software.

Det finns fem sannolikheter för affär (Kundämne, Behovsanalys, Möte, Kontrakt och Väntar på bekräftelse) som du kan tilldela dina offerter och/eller ordrar. Resultatet av tilldelningarna visas i ett diagram för dina framtida affärer. Diagrammet finner du i arbetsområdet Status i Mamut Business Software. Därifrån kan du också navigera till en lista över offerter och ordrar som visars i prognosen. I tillägg kan du skriva ut eller exportera listan till Excel.

Se även:

Kom igång med försäljningsprognos

Försäljnings-/faktureringsregistret

Offertfönstret

Företagsinställningar för försäljning och fakturering

Grundinställningar