Kom igång med försäljningsprognos

I Mamut Business Software är funktionaliteten Försäljningsprognos tillgänglig som standard för offerter. Om du i tillägg önskar att även använda den för försäljningsordrar måste du göra den inställningen manuellt.

Under VisaInställningarFöretagInställningar per modul Försäljning & faktureringGenerellt finner du två inställningar; Företaget använder försäljningsprognos på ordrar och Företaget använder försäljningsprognos på offerter. Läs med om fliken Generellt i Företagsinställningar för försäljning och fakturering.

Det nästa steget är att registrera sannolikhet för affär på offerter och försäljningsordrar som du skapar. Du gör detta genom att klicka på rullgardinsmenyn Sannoliket för affär som du finner högst upp i Offert-fönstret eller Order-fönstret. Läs mer om fältet i Försäljnings-/faktureringsregistret.

När du har börjat att registrera sannolikhet för affär kommer ett diagram över försäljningsprognosen att visas i arbetsområdet Status i Mamut Business Software. Lär mer i Försäljningsprognoslistan.

Tips! Tryck F5 or knappen Uppdatera för att uppdatera innehållet i diagrammet.

Tillpassa funktionaliteten Försäljningsprognos efter ditt behov

Du kan ändra och skapa nya typer av försäljningsstatus i grundinställningarna för försäljningsstatus. Du kan skapa så många olika typer av status som du önskar, med det är bara 5 som kan vara aktiva samtidigt. Läs mer i Grundinställningar.

Funktionaliteten Försäljningsprognos före version 16

Om du har använt funktionaliteten Försäljningsprognos före version 16 och du nu önskar att använda den förbättrade funktionaliteten, måste du göra några ändringar till ditt system:

Se även:

Om försäljningsprognos

Försäljningsprognoslistan

Försäljnings-/faktureringsregistret

Theotation Register

Company Settings for Sales and Invoicing

Company Settings for the Properties Register