Användarinställningar för försäljning och fakturering

Genom flikarna i användarinställningarnakan du bestämma hur fönstret för offert ska se ut och fungera. På så vis kan du anpassa fönstret utifrån dina egna behov.

Obs! Användarinställningarna påverkar endast dig och inte inställningarna för någon annan användare.

Du kan öppna användarinställningarna med hjälp av menyn Visa - Inställningar - Användare, eller direkt från ikonen på verktygsfältet.

Obs! Företagsinställningarna för offert återfinns tillsammans med företagsinställningarna för försäljning och fakturering medan offertmodulen har egna användarinställningar. Läs mer om dessa i Användarinställningar för offert.

Standardanpassning

Du kan välja mellan tre fördefinierade inställningar.

Enkel: Förenklar skärmbilden så mycket som möjligt och visar bara obligatoriska fält.

Normal: Visar standardfält och -funktioner.

Avancerad: Visar alla tillgängliga fält och mer funktionalitet.

Klicka på aktuell knapp för att välja ett av alternativen.

Tips! På de andra flikarna kan du ändra inställningarna manuellt istället för att använda de förinställda alternativen.

Order

På den här fliken kan du välja vad som ska visas på Huvudkort, Sidfot till order och Funktion.

Detaljerat huvudkort
Här hanteras detaljer på den översta delen av huvudkortet som visas oavsett vilken flik som är aktiv. Tar du bort markeringen här kommer användaren att kunna se information som visas på huvudkortet, förutom ordernummer och kontaktens info.

Netto/bruttoläge
Överst till höger i orderfönstret finns det en rullgardinsmeny där du kan byta mellan att visa order med netto eller bruttobelopp. Tar du bort markeringen kommer det här valet att tas bort (Nettoläge är standard).

Status efter fakturering
En order får statusen Faktura efter fakturering. Denna inställning går att ändra så att den får statusen Order istället.

Funktionen Produktlista vid ny order gör att produktlistan automatiskt öppnas då en ny order skapas.

Visa varning vid export inom EU: Kryssrutan är bara relevant för kunder utan momsnummer. En varning visas när du använder på en produkt använder momskod för EU-handel av varor och tjänster utan att kunden är registrerad med ett momsnummer.

Visa kreditnota i orderlistan vid leverans av produkter: Via denna kryssruta kan du bestämma om orderlistan med väntande produktleveranser ska innehålla kreditnotor. Du hittar orderlistan i fokusområdet Försäljning genom att klicka på ikonen Leverera produkter.

Orderrader

Kolumninställningar
Här väljer du vilka kolumninställningar som ska visas i försäljnings- och faktureringsmodulen. Markera de kolumner som du vill visa. Tänk på att det kan bli ont om plats om du markerar alla. De flesta användare använder endast ett urval av kolumner och markeringen här ger dig möjlighet att förenkla skärmbilden avsevärt.

Sidfot till produktflik
Välj också vilka fält du vill visa på flikens produktlinjer. Det är en sidfot för varje enskild produkt. Ordern visar i alla fall TB och TG för hela ordern längst ned på fliken.

Se även:

Försäljning/Fakturering

Företagsinställningar Försäljning/Fakturering

Inköp baserat på ej levererad försäljningsorder

Reservation av order mot inköp

Reservera lagervaror