Andra program

I inställningsfönstret för Andra program görs inställningar för Microsoft Office-program som är integrerade med programmet. Här administreras dessutom inställningar för telefon/fax, e-post och listseparator.

Installerade program

Visar vilka program du har installerat och som är integrerade med ditt program. Om informationen som visas inte stämmer överens med det som faktiskt är installerat på din dator, kan du klicka på Sök för att uppdatera informationen. Du kan även dubbelklicka på den aktuella raden och göra ändringar manuellt.

Server: Visar servernamn och instans.

System: Visar systemdatabasen på SQL server.

Läs mer i Om databasen.

Dokumentområde: Visar dokumentområdets placering i Mamut Business Software. På dokumentområdet sparas filer som inte är en del av själva databasen, t.ex. Word-dokument, PDF-filer med mera. Platsen anges i samband med förstagångsuppstart av programmet. Dokumentområdet måste placeras på ett delat område i nätverket om du har installerat en programversion för många användare. Dokumentområdet kan placeras på ett annat område än själva databasen.

Redigera: Du kan ändra dokumentområdet genom att ange en ny sökväg här. Dokumenten kopieras då till det nya området och systemet sparar därefter nya och ändrade dokument på detta område.

Obs! I en miljö med flera användare måste du se till att ingen annan användare är inloggad när du ska ändra sökvägen. Du måste ha tillgång som Superanvändare för att kunna flytta dokumentområdet.

Läs mer om Filer som installeras.

Andra inställningar

Telefon/fax: Här kan du välja drivrutiner för fax samt eventuellt registrera nummer för att nå ut på linjen. Drivrutinen som registreras används vid utskrift till fax. För att skicka fax direkt från programmet måste du installera programmet WinFax på din dator.

TAPI: Om du har drivrutiner för TAPI 3.0 eller högre installerade på din dator kan du markera att TAPI ska användas för att ringa ut direkt från programmet. Du kan eventuellt välja Skype som program för telefonsamtal direkt från programmet. Läs i Om integration med Skype för mer information om integrationen med Skype. För att använda TAPI-funktionerna i programmet måste du aktivera "Telephony"-tjänsten i din dator. Inställningen hittar du genom att högerklicka på "My Computer" - Manage - Services and Applications - Services (Windows XP) eller Dator - Hantera - Tjänster och program - Tjänster (i Windows 7).

E-post: Markeras om du har ett MAPI-baserat e-postprogram installerat. Markera även detta alternativ om du vill använda RTF (Rich Text Format) vid redigering av e-post som du skapar via programmet.

Listseparator: Här kan du ändra listseparator. Det är viktigt att listseparatorn i programmet är den samma som specificerats i de Regionala inställningarna i Windows. Annars kan det uppstå problem vid bland annat koppling av dokument.

Se även:

Övriga inställningar

Hur används Winfax med programmet?

Övriga inställningar

Användarprofil

Företag

Om integration med Skype