Gemeenschappelijke agenda

In de gemeenschappelijke agenda kunt u maximaal zeven kalenders van medewerkers en/of resources gelijktijdig weergeven.

U kunt via de knop Instellingen gemeenschappelijke agenda in de werkbalk aangeven welke resources en/of medewerkers er weergegeven moeten worden. In elke kolom geeft u eerst aan of u een medewerker of resources wilt selecteren. Vervolgens selecteert u de gewenste medewerker of resources. De gemeenschappelijke agenda wordt automatisch geopend op de desbetreffende dag. Indien u een andere datum in de agenda wilt inzien, klikt u op Kies datum in de werkbalk.

Houd er rekening mee dat de gemeenschappelijke agenda niet de activiteiten weergeeft die anderen in het takenoverzicht hebben staan.

Een medewerker is niet noodzakelijkerwijs ook een gebruiker van het programma. Om de activiteiten van een gebruiker van het programma te kunnen bekijken, moet de gebruiker eerst in het Medewerkersregister geregistreerd worden. Voorbeelden van resources kunnen beamers of vergaderkamers zijn. Om resources aan te maken moet u een nieuw artikel aanmaken in het artikelregister en Resources selecteren in het tabblad Instellingen.

U kunt een nieuwe activiteit aanmaken door in één van de kolommen van de gemeenschappelijke agenda te dubbelklikken. De medewerker die boven aan de gekozen kolom staat, wordt als verantwoordelijke voor de activiteit ingevuld. U kunt ook een bestaande activiteit openen door hierop te dubbelklikken.

De gemeenschappelijke agenda kan in combinatie met de resources aangepast worden aan de specifieke wensen van uw bedrijf. U kunt de agenda bijvoorbeeld gebruiken om een bespreking met meerdere medewerkers te plannen. U kunt dan tegelijkertijd zien of de vergaderruimte beschikbaar is en deze reserveren.

Een medewerker/resources registreren in de gemeenschappelijke agenda:

1. Klik op Beheer , ga naar Activiteit en klik op Gemeenschappelijke agenda.
  2. Klik op Kies datum om de datum die u wilt bekijken aan te geven.
  3. Klik op Instellingen gemeenschappelijke agenda. In het veld aan de linkerzijde geeft u aan of u de agenda van een medewerker of resources wilt inzien door op de pijlknop te klikken. In het veld rechts selecteert u de medewerker of resources waarvan u de agenda wilt bekijken.
  4. Klik op OK.

De agenda van de gekozen medewerkers of resources wordt weergegeven en kunt u nieuwe activiteiten aanmaken of bestaande activiteiten bewerken.

Meer informatie:

Agenda

Agenda medewerkers/resources

Medewerkersregister

Nieuwe activiteit aanmaken

Gebruikersinstellingen voor activiteiten