Facturering

Normale facturering wordt vanuit de statussen Niet verwerkte order, Niet verwerkte creditnota of Nalevering uitgevoerd. Houd er rekening mee dat de factuur geregistreerd wordt als Gefactureerd of Verwerkt, voordat de betreffende factuur wordt afgedrukt. U kunt echter een Testafdruk verkrijgen om de factuur te controleren voordat u deze uitvoert.

In het venster over rapporten selecteert u het type afdruk en klik OK.

Indien u Ja antwoordt op de vraag of de order gefactureerd dient te worden, wordt deze naar het Grootboek overgeboekt en wordt de Debiteurenadministratie bijgewerkt. De originele factuur wordt afgedrukt en u wordt gevraagd deze goed te keuren. Houd er rekening mee dat de order de status Factuur krijgt, ongeacht of u de afdruk goedkeurt of niet.

Tip! Het is mogelijk om facturen die zijn aangemaakt en boekstukken die zijn verwerkt naar het grootboek, alsnog te bewerken. Het doel van deze functionaliteit is om gebruikers in staat te stellen om de meest belangrijke elementen van verwerkte facturen en boekstukken te bewerken zonder dat deze gecrediteerd of teruggeboekt hoeven te worden. Meer informatie over deze functionaliteit vindt u in Bewerk verwerkte facturen en boekstukken.

Indien u een programmalicentie hebt waarbij u toegang hebt tot de magazijnfunctionaliteit en artikelvoorraad, moeten standaard de artikelen geleverd zijn voordat u kunt factureren. In de bedrijfsinstellingen voor Offerte/Order/Factuur kunt u deze instelling wijzigen.

Tip! Met behulp van de selectie-instellingen kunt u meerdere orders of creditnota's tegelijkertijd factureren en individuele rapporten voor de facturering aanmaken. Deze individuele rapporten zijn een aanvulling op de systeemrapporten die u vindt onder Bestand - Afdrukken.

Meer informatie:

Factureren/facturen afdrukken

Een selectie afdrukken

Artikelen leveren

Kopiefactuur afdrukken

Over e-mailen vanuit het programma

Bedrijfsinstellingen voor Offerte/Order/Factuur