Gebruikersinstellingen voor Order/Factuur

Met behulp van de tabbladen in de Gebruikersinstellingen kunt u naar uw behoefte aanpassingen verrichten in het venster order/factuur. Op deze manier kunt u de module aan uw werkwijze aanpassen.

Let op! De gebruikersinstellingen gelden alleen voor u als gebruiker en hebben geen invloed op de instellingen van andere gebruikers.

U opent de gebruikersinstellingen direct vanuit de module met behulp van de knop Gebruikersinstellingen op de werkbalk.

Offerte! Houd er rekening mee dat de bedrijfsinstellingen voor offerte gegroepeerd zijn met order/factuur, maar dat offerte eigen gebruikersinstellingen heeft. Meer informatie vindt u in Gebruikersinstellingen voor Offerte.

Standaardconfiguratie

De instellingen voor de relaties kunnen worden aangepast voor zowel eenvoudig als geavanceerd gebruik. De standaardinstelling laat u kiezen tussen voorgedefinieerde instellingen voor de module.

Eenvoudig: Vereenvoudigt het venster en geeft alleen de verplichte velden weer.

Standaard: Geeft de standaardwaarden en -functionaliteiten weer.

Uitgebreid: Geeft meer velden en functionaliteiten weer.

Klik op het gewenste alternatief. U kunt in de volgende tabbladen zien welke velden en functionaliteiten toegankelijk worden. Wilt u het venster zelf aanpassen, kunt u dat in de overige tabbladen doen.

Order

Geef aan welke velden en functionaliteiten u op in het hoofdvenster en als voettekst wenst weer te geven.

Hoofdtekst (details) zijn de details in het bovenste gedeelte van het hoofdvenster die altijd zichtbaar zijn, ongeacht het geopende tabblad. Indien u deze optie niet selecteert, zal de gebruiker geen toegang hebben tot de informatie op de hoofdkaart, met uitzondering van het ordernummer, klantnummer en klantnaam.

Netto-/Bruto modus: Rechtsbovenaan het ordervenster vindt u een afrollijst waar u kunt kiezen tussen netto en bruto. Wanneer u deze optie in de gebruikersinstellingen niet selecteert, zal deze keuze niet meer zichtbaar zijn in het ordervenster. De nettomodus is standaard weergegeven.

Status na facturering: Een order krijgt standaard de status Factuur na facturering. Hier kunt u aangeven welke status weergegeven moet worden na facturering in het venster order (of in het overzicht). Standaard gaat de status over naar Factuur, zodat u de zojuist gefactureerde order ziet. U kunt dit echter wijzigen naar Order, zodat u na facturering terug komt in het orderregister.

Met behulp van de functionaliteit Artikellijst weergeven tijdens aanmaken nieuwe order wordt de artikellijst automatisch geopend wanneer u een nieuwe order aanmaakt.

Geef de intracommunautaire waarschuwing weer: Deze optie heeft alleen invloed op klanten zonder een btw-nummer. Een waarschuwing zal worden weergegeven wanneer een btw-code voor intracommunautaire levering van artikelen/diensten wordt gekozen en er geen btw-nummer bij de klant is ingevoerd.

Creditnota in de orderlijst weergeven bij de levering van artikelen: Via deze optie kunt u bepalen of in de orderlijst van de te leveren artikelen creditnota's opgenomen moeten worden. U vindt de orderlijst in het aandachtsgebied Verkoop door op de knop Levering van artikelen te klikken.

Hoofdtekst orders

Hier kunt u aangeven welke kolommen op de orderkaart zichtbaar zullen zijn. Wij raden u aan om de kolommen die u niet gebruikt, niet te selecteren. Indien u op een van de knoppen op het tabblad Standaardinstelling klikt, dan zal de inhoud hier vergelijkbaar zijn veranderd.

Voettekst artikel: Selecteer de velden die zichtbaar moeten zijn op het tabblad artikelregels. De voettekst geldt per artikel. De order geeft echter tevens de DB (dekkingsbijdrage) en DG (dekkingsgraad) voor de gehele order weer onderaan het venster.

Meer informatie:

Over Order/Factuur

Artikellijst

Over gebruikersinstellingen

Bedrijfsinstellingen voor Offert/Order/Factuur

Inkoop op basis van niet-geleverde verkooporders

Inkoop reserveren voor een verkooporder

Artikelen van voorraad/inkoop reserveren