Kundeimport

Første gang du importerer kunder til Mamut Business Software vil hver kunde få tildelt et nytt kundenummer i Mamut Business Software. Det er viktig at alle linjene i importfilen inneholder kundenummer.

Hvis du ønsker å gjøre gjentatte importer av samme database, må du merke av for å Oppdatere eksisterende kunder/leverandører/produkter. Dette betyr at Mamut Import/Export kan brukes for f.eks. å holde to kunderegistre eller produktregistre synkronisert. Eksisterende poster vil da bli oppdatert med informasjon fra den nye importfilen. Nye poster i importfilen vil uansett bli lagt til. Dersom du velger at importen skal oppdatere eksisterende informasjon, men du ønsker noen felter uendret, så kan disse feltene være blanke. Da beholdes eksisterende informasjon i kontaktregisteret i Mamut Business Software.

Hvis du ikke krysser av for å Oppdatere eksisterende kunder/leverandører/produkter, vil alle postene bli lagt til som nye poster og tildelt nye nummer (kunde ID, leverandør ID og produkt ID). Hvorvidt posten finnes fra før avgjøres av ID-en eller navnet på posten, avhengig av hvilket sammenligningsgrunnlag (CompareKey) du valgte. Hvis dette stemmer overens i filen og i kontaktregisteret i Mamut Business Softwaret, samt at du har krysset av for oppdatering, vil posten oppdateres.

Tips! Før du importerer data i Mamut Business Software anbefales det å ta en sikkerhetskopi. Dersom importen ikke blir som ønsket, er det enkelt å tilbakekopiere sikkerhetskopien og prøve på nytt. For å ta en sikkerhetskopi velger du Fil, peker til Sikkerhetskopiering og klikker Utfør sikkerhetskopiering.

Systemopprettede aktiviteter

Det opprettes systemopprettede aktiviteter ved import av kontakter.

Se også:

Mamut Import/Export

Ordreimport

CSV-importformater, oversikt

Beskrivelse av CSV-filformater

Kundeformater