Firmainnstillinger for Kontaktoppfølging

I firmainnstillingene for kontaktoppfølging setter du innstillinger som skal gjelde for nye kontakter som opprettes i kontaktregisteret. Innstillinger som settes vil ikke ha effekt på kontakter som allerede ligger i registeret.

Via pilknappen ved siden av knappen Brukerinnstillinger i verktøylinjen har du muligheter til å tilpasse firmainnstillinger for kontaktoppfølging. Du kan også velge Vis - Innstillinger - Firma - Innstillinger per modul - Kontaktoppfølging.

Tips! Under Vis - Innstillinger - Rapporter - Adresseoppsett kan du definere hvordan oppsettet av adresser, kontaktnavn og kontaktpersoner skal vises på alle rapporter.

Aktiviteter/Vår referanse

Merk av for Kun 'Vår ref.' kan sette en kontakt inaktiv dersom du ikke ønsker at andre enn den som er knyttet til kontakten skal kunne sette kontakten inaktiv.

Ved å merke av for Automatisk søke etter om kontakten eksisterer ved opprettelse av en ny kontakt vil du kunne unngå å registrere den samme kontakten flere ganger. Dette kan være nyttig, særlig dersom det er flere som oppretter kontakter.

Feltbeskrivelser

Dersom du ønsker annen betegnelse av feltene Status, Bransje, Kategori, Partner, Privat og Egendefinerte felter i Kontaktregisteret, kan du overstyre og legge inn egne tekster i feltene for dette.

Standardverdier for nye kontakter

Her bestemmer du hvilke betingelser som skal gjelde for nye kontakter som opprettes. Betingelsene kan overstyres i kontaktkortet for hver enkelt kontakt dersom det er ønskelig.

Ønsker du for eksempel Avrunding (Øresavrunding) til nærmeste krone eller 50 øre på kontaktkortet for nye kontakter velger du dette her.

E-postmottakere: Gjelder Ordre/Faktura, Innkjøp og Tilbud. Velg hvilken metode som skal benyttes for å velge standard e-postadresse ved utsendelse av kjøps- og salgsdokumenter per e-post. Du kan velge mellom Kontakt e-post, feltet Deres ref., og E-postliste. E-postlisten lar deg velge mellom kontaktens registrerte e-postadresser på kontakten og kontaktpersonene, før utsendelsen. Deres ref. gjelder kontaktens referanse, fra tilbud/ordre/faktura. Valget kan overstyres for hver kontakt i kontaktkortet. Se mer i Om e-post i programmet.

Avansert

Når du klikker på knappen Avansert åpnes et nytt vindu. Her kan du merke og endre følgende funksjoner:

Tilleggsavgift kan benyttes på en ordre for å spesifisere et beløp som kan være en spesiell avgift eller en skatt som inngår i salgsprisen. Se mer i Tilleggsavgifter (miljøavgifter).

Gruppeaktiviteter og gruppetilbud skal vises i kontaktkortet: Dersom du oppretter aktiviteter eller tilbud på flere enn én kontakt av gangen, kan du her markere for at disse skal vises i kontaktkortet til hver enkelt av disse kontaktene.

Innstillinger for prosjektkort: Angi navn på feltet der du legger inn URL i prosjektregisteret.

Kundestatusfil innstillinger: Her åpnes et nytt vindu der du kan sette innstillinger for kundestatusfiler.

Se også:

Firmainnstillinger

Kontaktoppfølging

Om leverings - og betalingsbetingelser

Adresseoppsett