Innstillinger for sikkerhetskopiering

Under innstillinger for sikkerhetskopiering kan du bestemme standard filbane ved sikkerhetskopiering, sette innstillinger for om det skal utføres automatisk sikkerhetskopiering ved avslutning av programmet samt angi innstillinger for sletting av automatisk genererte sikkerhetskopier.

Standardinnstillinger

Standard filbane for sikkerhetskopiering: Her setter du hvilken katalog programmet skal benytte ved automatisk sikkerhetskopiering, og som programmet skal foreslå ved manuell sikkerhetskopiering. Du kan enten skrive inn banen direkte i feltet, eller klikke knappen Velg katalog for å bla deg frem til katalogen.

Systemet spør om du vil opprette katalogen du angir, dersom den ikke finnes allerede.

Eksempel på lokal filbane:

Eksempel på nettverksfilbane:

Automatisk sikkerhetskopi

Automatisk sikkerhetskopi innebærer at systemet iverksetter sikkerhetskopiering når siste påloggede bruker avslutter programmet. Dersom en eller flere brukere ikke logger av, vil ingen sikkerhetskopi bli tatt. Tidsregningen beregnes på dato, slik at dersom du eksempelvis velger "Hver dag", vil det blir tatt ny sikkerhetskopi når siste bruker logger seg av, og den foregående sikkerhetskopien ble utført på en tidligere dato. I vinduet Vis - Innstillinger - Sikkerhet - Brukeradministrasjon kan du se hvilke brukere som er pålogget.

Merk Automatiske sikkerhetskopier blir ikke beskyttet av passord. Vi anbefaler at du sikrer filene manuelt eller området hvor du legger sikkerhetskopier. For å se hvor du lagrer dine sikkerhetskopier, gå til Vis - Innstillinger - Sikkerhet - Brukeradministrasjon.

Automatisk sikkerhetskopiering ved avslutning av programmet: Her kan du velge om det skal tas automatisk sikkerhetskopi ved avslutning av programmet. Den automatiske sikkerhetskopieringen utføres kun ved avslutning av programmet. Har du for eksempel satt den til å kjøre en gang per uke, vil systemet foreslå å kjøre sikkerhetskopien neste gang du avslutter programmet, etter at en uke har gått.

Ved automatisk sikkerhetskopiering vil sikkerhetskopien inneholde alle systemdatabaser og filer for den tilhørende systemdatabasen.

Spør om det skal utføres automatisk sikkerhetskopiering: Valget merkes av for å få spørsmål om automatisk sikkerhetskopiering skal utføres ved avslutning av programmet. Alternativt vil sikkerhetskopien tas uten spørsmål, dersom du har valgt dette over.

Inkluder dokumenter og bilder: Fjerner du markeringen for å ta med dokumenter og bilder i den automatiske sikkerhetskopien, vil sikkerhetskopieringen gå raskere og ikke ta så mye plass. Innstillingen gjelder automatiske sikkerhetskopieringer ved avslutning av programmet.

Slett gamle automatisk genererte sikkerhetskopier

For å forhindre at systemet bruker mye minne for å lagre gamle sikkerhetskopier, har du mulighet til å angi innstillinger for sletting av automatisk genererte sikkerhetskopier. Automatisk genererte sikkerhetskopier er sikkerhetskopier som tas ved avslutning av programmet, i henhold til innstillingene du angir under Automatisk sikkerhetskopi over. Manuelle sikkerhetskopier tatt via Fil - Sikkerhetskopieing - Utfør sikkerhetskopiering vil ikke kunne fjernes via denne funksjonaliteten.

I nedtrekkslisten angir du hvorvidt vinduet Slett gamle sikkerhetskopier skal åpnes automatisk:

Antall sikkerhetskopier som skal beholdes: Antall sikkerhetskopier som alltid skal beholdes. Disse vil du kunne se under Beholdes i vinduet for sletting, og vil alltid være de nyeste sikkerhetskopiene.

Slett sikkerhetskopier når antall er lik eller overskrider: Angi minimum antall gamle sikkerhetskopier som må finnes i systemet, for at vinduet for sletting skal åpnes.

Les mer om vinduet Slett gamle sikkerhetskopier i Slett gamle sikkerhetskopier.

Se også:

Utføre sikkerhetskopiering

Tilbakekopiere en sikkerhetskopi

Slett gamle sikkerhetskopier

Om sikkerhetskopiering