Inläsning av returfiler

Vid automatisk utbetalning måste du ha ett elektroniskt betalningsavtal med din bankförbindelse. Betalningen överförs som en fil till banken och du mottar en returfil som kan användas till bokföring av betalningarna.

Kom i gång med bankfiler/automatiska utbetalningar

Efter att du har skickat en utbetalningsfil till banken kommer du att erhålla en 1:a returfil. Filen är en bekräftelse från banken på att du har mottagit utbetalningsfilen och om allt är i sin ordning kommer beloppet att läggas in i bankens register.

När banken har betalat beloppet som du har skickat till utbetalning kommer du att erhålla en 2:a returfil. Filen innehåller en översikt över vilka belopp som banken har betalt vid betalningsfrist. Vid inläsning av 2:a returfilen bokförs betalningarna automatiskt i programmet.

Hur man läser in returfiler:

1. Välj Visa - Redovisning - Leverantörsreskontra - Retur från bank.
  2. Välj filplats (ställe som returfilen ligger i) och klicka Nästa.
  3. En statusrapport kommer automatisk till förhandsgranskning.
  4. Skriv ut eller stäng rapporten.
  5. Vid inläsning av 2:a returen: Klicka på Slutför.

Vid inläsning av den 2:a returfilen bokförs betalningarna automatiskt i programmet om du har valt denna inställning för denna elektroniska utbetalning.

Se även:

Bankfiler/automatisk utbetalning

Kom igång med bankfiler/automatisk utbetalning

Inställningar for utbetalning

Utför en utbetalning