Duplicera/kopiera aktivitet

Med hjälp av funktionen Duplicera aktivitet kan du kopiera en befintlig aktivitet en eller flera gånger. Du kan till exempel bestämma att en viss aktivitet ska upprepas var fjärde måndag. Fördelen är att du inte behöver fylla i information som aktivitetstyp, ansvarig, kontakt och kontaktperson mer än en gång.

Den avancerade dupliceringen gör att du kan försäkra dig om att dina kontakter regelbundet följs upp utan att du manuellt behöver registrera varje enskild uppföljning.

Tips! För att definiera sluttid har du två möjligheter: Antingen kan du bestämma att upprepningen ska upphöra efter ett visst antal gånger eller så kan du ange ett bestämt slutdatum.

Så här dupliceras en aktivitet:

1. Välj Visa - Aktivitet - Aktivitetlista, markera en befintlig aktivitet i listan och klicka Redigera.

eller

Välj Visa, peka på Aktivitet och klicka på Ny aktivitet.
  2. Redigera aktiviteten efter dina önskemål, klicka Spara och klicka sedan på Duplicera aktivitet.

3. Välj om du vill duplicera aktiviteten en eller flera gånger. Markerar du Flera aktiviteter blir fälten nedanför aktiva: I Upprepa var () vecka på fyller du exempelvis i om du vill att aktiviteten ska upprepas var fjärde vecka. Markera en eller flera veckodagar beroende på när du vill att aktiviteten ska upprepas. Definiera datum för när aktiviteterna ska starta och sluta.
  4. Klicka på OK.

Aktiviteten har nu duplicerats.

Tips! Om du inte vill använda dupliceringsguiden kan du i användarinställningarna välja: Duplicera: Alltid till en ny aktivitet. Då skapas endast en ny aktivitet när du klickar på Duplicera aktivitet, och inte flera nya.

Se även:

Skapa ny aktivitet

Användarinställningar för aktiviteter