Hur skapas en ny dokumenttyp?

Så skapar du en ny dokumenttyp:

1. Välj Visa - Inställningar - Företag. Därefter klickar du på knappen Grundinställningar.
  2. Markera Dokumenttyp och klicka Redigera.
  3. Klicka Ny.
  4. Skriv in ett passande namn i fältet Beskrivning dokumenttyp.
  5. Ange Standardplats för att spara i rullgardinsmenyn.
  6. Välj vilka dokumentmallar som ska knytas till denna dokumenttyp i fältet Dokumentmallar som inte är knutna till dokumenttypen och flytta dokumentmallarna till fältet Dokumentmallar som är knutna till dokumenttypen med hjälp av pilknapparna.
  7. Ange eventuella begränsningar i användartillgången i kryssrutorna Personal, Konfidentiell och Inaktiv.
  8. Klicka OK.
  9. Bekräfta att du vill spara ändringarna genom att klicka Ja.
  10. Klicka OK.

Den nya dokumenttypen kan nu tas i bruk.

Obs! Om du har skapat en ny dokumenttyp genom att högerklicka i rullgardinsmenyn Typ i Dokumentkortet och valt Ändra i grundinställningar, måste du stänga dokumentkortet och öppna ett nytt för att den nya dokumenttypen ska bli tillgänglig i listan.

Se även:

Om dokumenttyper

Hur skapas ett nytt dokument?

Om dokument