Rullgardinsmenyn Status

I en rad moduler hittar du en rullgardinsmeny för Status överst till höger i fönstret. Listan visar de statusar som är tillgängliga i modulen som du befinner dig i (varje modul har egna statusar). Med hjälp av rullgardinsmenyn kan du således filtrera vad som visas i fönstret.

En post (t.ex. en order, offert eller tidrapport) utvecklar sig genom olika stadier beroende på var i processen posten befinner sig. Dessa stadier kallas Status. En posts status ger dig som användare information om hur posten ska vidarebehandlas. I vissa moduler ändrar en post status genom de processer som startas genom att klicka på verktygsknapparna på verktygsraden, medan man i andra moduler ändrar status genom att manuellt redigera posten och välja en ny status i rullgardinsmenyn.

Rullgardinsmenyn Status visar i vilken status posten befinner sig. En order får till exempel statusen Obehandlad order när den skapas. När ordern faktureras får den status Faktura. Som standard följer rullgardinsmenyn statusändringen av den post som du arbetar med.

Tips! I modulerna Försäljning/Order/Fakturering och Tidrapportregistrering kan du i användarinställningarna själv välja om filtret ska följa statusändring av den post du arbetar med eller om filtret ska visa originalstatusen efter statusändring av aktuell post.

När du öppnar registreringsfönstret visas i de flesta moduler den post som du arbetade med sist. Du kan då använda pilknapparna för att bläddra till andra poster med samma status. Om du vill öppna en post med en annan status väljer du först rätt status i rullgardinsmenyn innan du kan bläddra fram till aktuell post. Rullgardinsmenyn fungerar således som ett filter.

I vissa moduler kan du i användarinställningarna även välja att öppna ett listfönster över alla poster när du öppnar modulen. I dessa listfönster kan du använda rullgardinsmenyn Status för att filtrera så att bara poster med en särskild status ska visas.

Se även:

Om skärmbilder i programmet

Verktygsfältet på skrivbordet

Urval

Listfönster