Utforma Webbutik

Du kan ändra designen på webbutiken enligt ditt företags behov. När du har ändrat färgerna för webbutiken, måste du köra en uppdatering av din webbplats för att de nya färgerna ska bli synliga.

Så här bestämmer du designtema och färger för din webbutik

1. Öppna Visa - E-handel - Utforma webbplats - Utforma - Webbutik. Om förhandsgranskningsfönstret för webbutiken inte öppnas automatiskt, klicka på knappen Webbutik.
  2. Välj ett Designtema för webbutiken.
  3. Välj Produktlisttyp: 1 kolumn (Standard), 2 kolumner (Tiles2) eller 3 kolumner (Tiles).
  4. Bestäm Färgkombination för din webbutik. Med en utökad licens kan du också använda en speciell färgkombination som mall och justera den individuellt genom att använda Stileditorn.
  5. Om du vill uppdatera en färg manuellt, välj det webbplatsområde som du vill justera. Det kommer då att markeras och färgelementen visas i stileditorn.

Om det valda området inte visas i förhandsgranskningen, kan du välja det från listan i stileditorn.
  6. I stileditorfönstret, klicka på fältet för det färgelement som du vill justera: Färgspektrat öppnas.
    Välj färgen du vill tilldela och klicka Verkställ för att spara den nya färgen.
  7. Repetera stegen 4 till 6 för alla element du vill ändra. När du är klar med ändringarna, klicka Stäng eller Publicera.

Webbutiken har nu en ny färgkombination. Den kommer att vara synlig för dina kunder när du har publicerat din webbutik. Läs mer om publicering av webbutiken i Uppdatera webbplats.

Så här ändrar du standardbildstorleken i produktlistan

1. Gå till Visa - E-handel - Utforma webbplats - Utforma - Webbutik. Om förhandsvisningen för webbutiken inte öppnas automatiskt, klicka på knappen Webbutik.
  2. Välj Designtema, Poduktlisttyp och Färgkombination för webbutiken från den övre menyn.
  3. Du kan öppna produktlistan för din webbutik via menyn på vänster sida.
  4. Om stileditorfönstret inte är aktivt, klicka Stileditor i den övre menyn.
  5. Klicka på en bild i produktlistan för att öppna dess egenskaper i Stileditorn. En av egenskaperna är Max. bredd. Här kan du nu ange den maximala bredden för bilderna. Alternativt kan du använda stapeln nedanför detta fält. Observera att bilder inte kan bli uppskalade. Om du till exempel väljer 160 pixlar för bilden i din produktlista, kommer bilder med mindre antal pixlar att behålla sitt ursprungliga värde.
  6. Klicka på Verkställ för att se resultatet i webbutikens förhandsvisning.

Standardbildstorleken i din produktlista har nu justerats. Ändringen kommer att vara synlig för dina kunder när du har publicerat. Läs mer om hur du publicerar din webbutik i Uppdatera webbplats.

Tips! Du kan ångra ändringar och på detta sätt återgå till den ursprungliga designen genom att klicka Återställ.

Se även:

Hur skapas en webbplats?

Uppdatera webbplats

Designtips för webbplats

Utforma webbplats

Meny