Infoga bild

Med funktionen Infoga Bild kan du lägga in bilder på webbplatsen. Programmet stöder bildformaten JPEG, GIF och BMP. Jpeg används ofta till bilder av hög kvalitet med många färger, medan Gif är ett format som ofta används till bilder med färre färger. Detta bör du tänka på om du har begränsad lagringsplats på internetservern eller om du vänder dig till kunder som har dålig uppkoppling eller modem.

Innan du provar att infoga bilder måste du se till att ha undvikit bokstäverna å, ä och ö i filnamnen. Detsamma gäller mellanslag.

Så infogar du en bild:

1. Klicka på Infoga bild Fönstret Bildegenskaper öppnas.

2. Skriv in Bildens källa eller gå till bildfilen genom knappen till höger.
  3. Skriv Text till verktygstips (Tooltip) om du vill ha en förklarande text som visas när musen placeras över den aktuella bilden.
  4. Välj önskad position i rullgardinsmenyn om du vill ha en annan placering än den är standard.
  5. I fälten för bredd och höjd kan du justera bildens storlek.

Obs!
    Bildens kvalitet kan försämras när du ändra storlek. För att behålla optimal kvalitet på bilden bör du göra redigering av storlek i ett bildbehandlingsprogram.
  6. Klicka på OK.

Bilden har nu infogats.

Se även:

Infoga länk

Infoga bilaga

Infoga tabell

Öppna HTML-fil

Verktyg för innehåll på webbplatsen